Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn, když o tom nic nevím?

Jak začít investovat do kryptoměn, když o tom nic nevím?

Zajímá mě, jak vůbec začít s investováním do kryptoměn, protože jsem v tomhle úplně nový a nemám žádné zkušenosti. Kde bych měl začít? Mám pocit, že je toho tolik, co potřebuji vědět, a nevím, co je pro mě důležité. Měl bych se nejprve seznámit s nějakými základními pojmy jako blockchain nebo altcoiny, nebo je lepší rovnou začít zkoušet nějaké platformy na obchodování? Jaké jsou nejbezpečnější kryptoměny pro začátečníky? Je lepší investovat do známějších měn jako Bitcoin nebo Ethereum, nebo zkusit i něco méně známého? A co když se mi to nebude dařit? Jak se vlastně určuje hodnota kryptoměn a jak můžu sledovat jejich vývoj? Určitě existují nějaké aplikace nebo weby, kde se dá najít aktuální informace a analýzy. Jaké jsou doporučené zdroje pro nováčky? Zajímalo by mě také, jestli je dobré investovat třeba jen malou částku na začátek? Jaké jsou rizika spojená s investováním do kryptoměn a jak se jim dá vyhnout? Myslím tím nejen možná ztráta peněz, ale i bezpečnost mých osobních údajů a digitálních peněženek. Měl bych se bát podvodů nebo hacknutí? Zkrátka, kde najdu všechny tyto informace a jak si udělat jasný plán na začátek? Jak jste to dělali vy, když jste začínali? Rád bych slyšel rady od těch zkušenějších.

203 slov
2 minut čtení
3. 4. 2022
Ondřej Kočí
Ondřej Kočí

Investování do kryptoměn může být ze začátku dost zmatený, ale není to zase tak těžký. Prvně si vyjasni pár základních pojmů jako blockchain, altcoiny, peněženky a burzy. Můžeš začít tím, že si projdeš nějaké články nebo videa pro nováčky, abys měl přehled.

Potom doporučuji zaregistrovat se na nějakou známou burzu jako Binance nebo Coinbase. Tyhle platformy jsou většinou snadný na ovládání a mají i mobilní aplikace. Začni s investováním do stabilnějších měn jako Bitcoin nebo Ethereum, protože maj větší šanci na stabilitu a přijetí.

Investuj jen malou částku, kterou si můžeš dovolit ztratit. Kryptoměny jsou hodně volatilní a riziko je velký, takže se nemusíš bát, že hned přijdeš o všechny peníze.

Pokud jde o sledování hodnoty, existuje spousta aplikací a webů jako CoinMarketCap nebo CoinGecko, kde najdeš aktuální ceny a grafy.

Z hlediska bezpečnosti si dej pozor na phishingové útoky a zabezpeč si peněženky. Používej dvoufaktorovou autentizaci a nikdy nesdílej svoje přihlašovací údaje.

Co se týká podvodů, tak jo, je to riziko, ale když budeš opatrnej a nebudeš investovat do podezřelých projektů, tak se tomu dá vyhnout. Zkrátka, buď obezřetnej a vzdělávej se.

Když jsem začínal já, taky jsem byl zmatený, ale postupem času to všechno dává smysl. Takže se neboj zkoušet a učit se za pochodu.

202 slov
2 minut čtení
5. 11. 2023
Michaela Pešková
Michaela Pešková

Takže, začít s investováním do kryptoměn je fakt výzva, ale není to nemožný. První věc, co bych udělal, je zjistit o kryptoměnách nějaký základní info. Rozumět blockchainu, co jsou altcoiny a jak fungují burzy, to je hrozně důležitý. Je dobrý znát Bitcoin a Ethereum, ty jsou jakoby králové trhu, ale taky můžeš koukat na menší měny, ale tam už hrozí větší riziko.

Zkus investovat jen malou částku na začátek, abys nešel hned do všeho po hlavě. Co se týče sledování hodnoty, existuje spousta aplikací a webů jako CoinMarketCap nebo CoinGecko – tam uvidíš aktuální ceny a grafy. Rizika? Jasně, že jo. Musíš si dávat pozor na podvody a hacky. Používej důvěryhodné burzy a zabezpeč si peněženku.

Doporučuji taky sledovat komunity na Redditu nebo YouTube kanály zaměřený na kryptoměny – tam najdeš spoustu užitečných rad. Takže shrnuto: vzdělávej se, začni pomalu a hlavně buď opatrnej.

142 slov
1.4 minut čtení
17. 5. 2024
Štěpán Martínek
Štěpán Martínek