Mám investovat do NFT, pokud mi to někdo neznámý doporučil?
Nedávno jsem se dostal k tématu NFT a musím říct, že je to pro mě úplně nový svět. Slyšel jsem o tom spoustu různých názorů a doporučení, a teď mi jeden člověk, kterého osobně neznám, řekl, že by bylo dobré investovat do nějakých digitálních sběratelských předmětů. Jenže já úplně nevím, zda je to rozumné. Jsou NFT opravdu tak ziskové, jak se říká? Co vlastně znamená investovat do něčeho, co nemám fyzicky v ruce? Jaké jsou rizika spojená s tímto typem investice? Měl bych se více informovat o konkrétních projektech nebo umělcích, jejichž NFT bych mohl koupit? A co když ten člověk neměl na mysli nic jiného než rychlý zisk pro sebe? Je dobré se spoléhat na doporučení cizích lidí nebo bych měl raději udělat vlastní průzkum trhu? Jaké jsou klíčové faktory, které bych měl zvážit předtím, než se rozhodnu investovat do NFT, a jak mohu rozpoznat, zda jde o dobrou příležitost nebo jen další bublinu na trhu? Zajímalo by mě i to, jaký je rozdíl mezi různými platformami pro obchodování s NFT. Je lepší investovat na známějších trzích nebo se podívat i na menší platformy, kde by mohly být zajímavější příležitosti? Nakonec bych rád věděl, jestli je možné v tomto oboru vůbec dlouhodobě profitovat nebo jestli je to spíš spekulativní záležitost. Děkuji za jakékoli rady a zkušenosti!