Jak poznám, že je kryptoměnový projekt podvod?
V poslední době se v kryptosvětě objevuje čím dál více projektů, které na první pohled vypadají lákavě, ale jak poznat, jestli nejde o nějaký podvod? Já mám pocit, že spousta lidí jako já se snaží investovat do kryptoměn, ale je to fakt složité, protože ne každá nabídka je důvěryhodná. Mám pár dotazů a zajímalo by mě, jak se orientujete vy. Například, co si myslíte o tom, když projekt slibuje rychlé zisky nebo velkou návratnost investic? Je to hned červená vlajka? A co whitepaper? Myslíte, že je důležité ho pořádně prostudovat, nebo stačí jen vědět, co v něm je? Co třeba tým za projektem? Jak poznat, jestli jsou to odborníci s nějakými zkušenostmi, nebo jen anonymní postavy na internetu? A co sociální sítě a marketingové kampaně? Může to být dobrý ukazatel důvěryhodnosti projektu? Zajímalo by mě i váš názor na různé recenze a hodnocení od uživatelů – lze jim věřit, nebo jsou často zmanipulované? Také jsem slyšel, že pokud projekt není registrovaný nebo nemá jasnou právní strukturu, může to být varovný signál. Co si o tom myslíte? Jaké máte další tipy na to, jak odhalit potenciální podvodné projekty v kryptoměnách? Vím, že investování bez znalostí může skončit špatně a rád bych se poučil od vás ostatních.