Jak mohu zkombinovat kryptoměny a akcie pro lepší diverzifikaci?
Zajímá mě, jak se dá efektivně zkombinovat investování do kryptoměn a akcií, abych docílil lepší diverzifikace svého portfolia. Mám nějaké zkušenosti s akciemi, ale teď se chci ponořit i do světa kryptoměn, protože slyším, jak jsou volatilní a potenciálně výnosné. Ale přemýšlím, jestli to je rozumné rozhodnutí nebo jestli bych měl radši zůstat u tradičnějších investic. Jak vlastně funguje kombinace těchto dvou typů investic? Je lepší mít třeba 50% v akciích a 50% v kryptoměnách, nebo je lepší začít s menším procentem v kryptu a postupně ho zvyšovat? Jaké faktory bych měl při tom zohlednit? Myslíte si, že by se daly využít nějaké konkrétní strategie pro tuto kombinaci? A co říkáte na to, že kryptoměny mají vyšší riziko? Mohlo by mi to nějak pomoci ochránit mé investice? Odkud vzít informace o tom, které altcoiny nebo akcie by mohly být výhodné k této kombinaci? Rád bych slyšel názory někoho, kdo to už zkusil a co mu to přineslo. Jak vlastně hodnotit výkonnost takového portfolia? Děkuju za rady!