Jsou ETF dobrým způsobem, jak ochránit investice před volatilitou trhu?
Slyšel jsem, že ETF jsou prý skvělé pro investice a že dokážou snížit riziko spojené s volatilitou trhu. Ale co vlastně znamená ta volatilita? Mám pocit, že trhy jsou pořád v nějakém neklidu a že je těžké odhadnout, co se stane. Vím, že ETF sledují různé indexy nebo sektory a tím pádem by mohly být méně rizikové než jednotlivé akcie, ale opravdu mě zajímá, jestli to tak doopravdy funguje v praxi. Mohou ETF skutečně ochránit moje peníze před velkými výkyvy cen? Zajímalo by mě, jestli někdo měl nějaké zkušenosti s investováním do ETF během turbulentních období na trhu. A co třeba náklady na správu ETF? Nezvyšují náhodou tyto náklady celkovou ztrátu při poklesu trhu? Jak se tedy dají ETF správně využít k tomu, aby byly účinným nástrojem proti této volatilitě? Vlastně bych chtěl vědět, jestli je lepší investovat do jednotlivých akcií v určitých obdobích, nebo by bylo rozumnější zainvestovat do ETF jako celku. Co si o tom myslíte? Jaké máte názory nebo rady ohledně používání ETF jako ochrany před nestabilitou na trhu?