Charts.cz/Fórum/Co jsou nejlepší projekty v DeFi pro pasivní příjem?

Co jsou nejlepší projekty v DeFi pro pasivní příjem?

Zajímalo by mě, co považujete za nejlepší projekty v oblasti DeFi, které mohou generovat pasivní příjem. Slyšel jsem o různých protokolech a platformách, které nabízejí yield farming, staking a další způsoby, jak vydělávat na kryptoměnách, ale je toho tolik, že se v tom ztrácím. Jaké konkrétní projekty byste doporučili? Myslíte si, že je lepší investovat do známějších a větších projektů, nebo se vyplatí zkoušet i menší, novější možnosti? Jaké jsou vaše osobní zkušenosti s těmito platformami? Zajímal by mě také váš názor na rizika spojená s DeFi a jak se tomu vyhnout. Co byste poradili někomu, kdo s tímto světem teprve začíná? Mám obavy z volatility a potenciálních ztrát. Také mě zajímá, jak dlouho obvykle trvá vidět nějaké výnosy a jestli je pravda, že některé projekty mají skryté poplatky nebo jiné nástrahy. Děkuji za jakékoli tipy a rady!

138 slov
1.4 minut čtení
23. 2. 2022
Alois Žižka
Alois Žižka

Když jde o DeFi a pasivní příjem, tak je dobrý mrknout na pár populárních projektů. Například Aave a Compound jsou dost známé pro lending, kde si můžeš půjčovat a vydělávat úroky. Pak je tu Uniswap nebo SushiSwap na liquidity poskytování, ale tam se občas můžeš setkat s impermanent loss, což je fakt. Pokud chceš staking, tak třeba Ethereum 2.0 má své výhody, i když tam se to rozjíždí pomaleji.

Co se týká menších projektů, tak tam je to riskantnější, ale někdy přináší vyšší výnosy. Doporučuji si udělat pořádný průzkum a sledovat komunity kolem těch projektů na Redditu nebo Discordu. Rizika? No, DeFi je hodně volatilní a můžeš snadno přijít o peníze. Zkus začít s menšími částkami, abys zjistil, jak to funguje.

Ohledně poplatků – jo, některé projekty mají skryté poplatky, takže buď opatrný a čti podmínky. Výnosy většinou vidíš v řádu dní až týdnů, záleží na projektu. Vždycky je dobré mít na paměti, že čím vyšší výnosy, tím vyšší riziko. Užívej si to a hodně štěstí!

165 slov
1.7 minut čtení
19. 3. 2024
Eliška Kovářová
Eliška Kovářová

Když mluvíme o pasivním příjmu v DeFi, tak určitě nezapomeň na projekty jako Aave, Compound nebo Uniswap. Tyhle jsou dost známé a nabízí solidní možností yield farmingu a stakingu. Na Aave můžeš půjčovat a půjčovat si kryptoměny a získávat úroky. Na Compound je to podobné, ale je tam víc tokenů, takže si můžeš vybrat, co ti vyhovuje. Uniswap je víc o likviditě, ale pokud se ti podaří poskytnout likviditu, můžeš taky vydělat slušné peníze.

Menší projekty jako Yearn.finance nebo SushiSwap můžou mít vyšší výnosy, ale s tím přichází větší riziko. Tady bych byl opatrnější a radši se podíval na jejich komunity a transparentnost.

Co se týče rizik, tak tohle je prostě divoké pole - volatility, hacky a rug pulls jsou reálné hrozby. Začni s menšími částkami a diversifikuj. Opravdu si dej pozor na poplatky, některé platformy je mají skryté a můžeš se dost překvapit.

Výnosy můžeš vidět docela rychle, ale záleží na protokolu. Třeba na Aave to může být téměř okamžitě, ale u jiných to trvá déle. Takže si dej čas a neinvestuj všechno najednou. Pokud jsi nový v DeFi, čti hodně a nevkládej víc než jsi ochotný ztratit.

188 slov
1.9 minut čtení
15. 8. 2023
Kateřina Palečková
Kateřina Palečková