Jak správně diversifikovat moje NFT portfolio?
Zajímalo by mě, jak bych měl přistoupit k diversifikaci svého NFT portfolia. Vstoupil jsem do světa NFT a už jsem si koupil pár kusů, ale začínám mít pocit, že bych měl rozšířit své investice, abych minimalizoval riziko a maximalizoval potenciální zisk. Co se týče různých typů NFT, slyšel jsem, že je dobré mít v portfoliu jak umělecká díla, tak i herní předměty nebo dokonce domény a virtuální reality. Jak se tedy mám rozhodnout, co koupit? Jaké by měly být moje priority při výběru těchto digitálních aktiv? Je lepší zaměřit se na známé umělce nebo spíše na méně známé projekty s potenciálem růstu? A co se týče investičního horizontu – měl bych nakupovat s výhledem na krátkodobý zisk, nebo raději dlouhodobější investice? Jaké jsou nejlepší způsoby, jak sledovat trendy v NFT trhu a být informovaný o nových příležitostech? A co je důležité mít na paměti při hodnocení hodnoty jednotlivých NFT? Chtěl bych také znát názory na to, jak moc by mělo být moje portfolio rozmanité – kolik různých typů NFT by mělo být ideálně v mém vlastnictví? Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení ohledně platforem, kde nakupovat nebo prodávat NFT, budu vděčný. Rád bych se dozvěděl o zkušenostech ostatních investorů a případně i o chybách, které byste doporučili se vyhnout. Díky předem za vaše rady a názory!