Charts.cz/Fórum/Jak správně diversifikovat moje NFT portfolio?

Jak správně diversifikovat moje NFT portfolio?

Zajímalo by mě, jak bych měl přistoupit k diversifikaci svého NFT portfolia. Vstoupil jsem do světa NFT a už jsem si koupil pár kusů, ale začínám mít pocit, že bych měl rozšířit své investice, abych minimalizoval riziko a maximalizoval potenciální zisk. Co se týče různých typů NFT, slyšel jsem, že je dobré mít v portfoliu jak umělecká díla, tak i herní předměty nebo dokonce domény a virtuální reality. Jak se tedy mám rozhodnout, co koupit? Jaké by měly být moje priority při výběru těchto digitálních aktiv? Je lepší zaměřit se na známé umělce nebo spíše na méně známé projekty s potenciálem růstu? A co se týče investičního horizontu – měl bych nakupovat s výhledem na krátkodobý zisk, nebo raději dlouhodobější investice? Jaké jsou nejlepší způsoby, jak sledovat trendy v NFT trhu a být informovaný o nových příležitostech? A co je důležité mít na paměti při hodnocení hodnoty jednotlivých NFT? Chtěl bych také znát názory na to, jak moc by mělo být moje portfolio rozmanité – kolik různých typů NFT by mělo být ideálně v mém vlastnictví? Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení ohledně platforem, kde nakupovat nebo prodávat NFT, budu vděčný. Rád bych se dozvěděl o zkušenostech ostatních investorů a případně i o chybách, které byste doporučili se vyhnout. Díky předem za vaše rady a názory!

216 slov
2.2 minut čtení
28. 12. 2023
Natálie Koudelková
Natálie Koudelková

Když chceš diversifikovat NFT portfolio, je dobrý mít různé kategorie. Takže kromě umění přidej třeba herní předměty, virtuální reality nebo i domény. Zkus hledat projekty, co mají potenciál, ne jen slavný jména. Někdy méně známí tvůrci můžou překvapit. Pokud jde o investiční horizont, záleží na tvojí strategii – jestli chceš rychlý zisk, tak možná jdi do trendových projektů, ale dlouhodobější investice s solidními základy taky nejsou špatný. Sleduj sociální sítě a komunitní fóra, tam se dozvíš o novinkách a trendech. U hodnocení NFT si všímej rarity, komunity a poptávky po daném díle. Co se týče rozmanitosti, tak ideálně mít tak 5-10 různých typů NFT, ale nemělo by to být zas moc rozptýlený. A pokud jde o platformy, OpenSea nebo Rarible jsou dobrý místa na začátek. Sleduj co se děje a neboj se experimentovat, ale dávej si pozor na projekty s pochybnostmi.

141 slov
1.4 minut čtení
17. 4. 2023
Václav Khýr
Václav Khýr

Diversifikace NFT portfolia je fakt důležitá, pokud chceš snížit riziko a mít šanci na větší zisky. Je dobrý mít mix různých typů NFT – umění, herní předměty, domény a třeba i virtuální reality. Když nakupuješ, zvažuj známé umělce, ale nezapomeň i na ty méně známé, co mají potenciál. Někdy se vyplatí investovat do projektů, které jsou teď pod radarem, ale mají slušnou komunitu nebo zajímavý koncept.

Pokud jde o časový horizont, záleží na tvých cílech. Krátkodobé flipy můžou být fajn, ale dlouhodobé investice do kvalitních kousků ti mohou přinést stabilnější zisk. Sleduj trendy na Twitteru, Discordu nebo Redditu – tam se často dozvíš o novinkách dřív než jinde.

Při hodnocení NFT se dívej na rarity, historii prodeje a celkovou poptávku. Rozmanitost portfolia je taky klíčová – ideálně mít aspoň 5-10 různých typů NFT, aby nebyl tvůj majetek příliš koncentrovaný.

A co se týče platforem, OpenSea a Rarible jsou klasiky. Snaž se vždycky dělat vlastní průzkum a neinvestovat jen podle buzzwords nebo doporučení od jiných. A hlavně se vyhni panice při poklesech cen – trh s NFT je dost volatilní.

176 slov
1.8 minut čtení
1. 7. 2023
Irena Čermáková
Irena Čermáková