Charts.cz/Fórum/Jak můžu začít vydělávat peníze s NFT?

Jak můžu začít vydělávat peníze s NFT?

Zajímám se o svět NFT a přemýšlím, jak bych mohl začít vydělávat peníze v této oblasti. Čet jsem, že NFT se dají prodávat za zajímavé částky, ale vůbec nevím, kde začít. Mám nějaké umělecké dovednosti, ale nejsem si jistý, jestli je to dostatečné. Potřebuju vědět, jak vytvořit vlastní NFT a jak je pak úspěšně prodat. Zajímalo by mě také, na jakých platformách se dá s NFT obchodovat. Je lepší začít prodávat své vlastní výtvory, nebo investovat do už hotových NFT od jiných umělců? A co když se mi to nepodaří? Jaké jsou rizika spojená s touto investicí? Můžete mi doporučit nějaké konkrétní zdroje nebo komunity, kde bych mohl najít další informace a rady? Rád bych se dozvěděl o různých strategiích, jak maximalizovat zisk a vyhnout se nejčastějším chybám. Děkuju moc za všechny tipy a rady!

135 slov
1.4 minut čtení
27. 8. 2023
Adéla Říhová
Adéla Říhová

Začít s NFT může být fakt zajímavý, ale chce to trošku se do toho ponořit. Nejdřív si vyber nějakou platformu, kde se NFT prodávají, třeba OpenSea nebo Rarible. Tyhle místa ti umožní vytvořit a prodávat tvoje vlastní digitální umění. Pokud máš nějaké umělecké dovednosti, určitě se neboj a zkus vytvořit něco originálního. Základ je mít kvalitní dílo, co zaujme lidi.

Pokud jde o prodej, je dobrý mít nějakou marketingovou strategii – třeba propagovat svoje NFT na sociálních sítích jako Twitter nebo Instagram. Můžeš se podívat i na komunity na Discordu nebo Redditu, kde lidi sdílí rady a pomáhají si navzájem.

Investice do hotových NFT od jiných umělců může být riskantní, protože nevíš, jestli se cena zvedne nebo ne. Je dobrý udělat si průzkum a sledovat trendy. Rizika tady jsou – trh s NFT je dost volatilní a některý projekty můžou rychle spadnout na hodnotě.

Co se týče strategií, sleduj úspěšné umělce a jejich přístup, a uč se od nich. Zároveň buď opatrný a investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit. Hlavně nezapomeň na to, že v NFT světě není žádná garance úspěchu.

180 slov
1.8 minut čtení
15. 2. 2024
Soňa Koubová
Soňa Koubová

Hele, NFT je teď fakt hype, takže pokud máš nějaký umělecký talent, tak to zkus. Nejprve si vyber platformu, kde chceš prodávat – třeba OpenSea nebo Rarible jsou dobrý začátky. Tam si můžeš vytvořit účet a nahrát svý výtvory jako NFT. Není to zas tak složitý, většinou stačí mít peněženku jako MetaMask, aby sis mohl platit poplatky za mintování.

Pokud se ti nechce tvořit, můžeš zkusit investovat do už hotových NFT, ale to je risk. Můžeš narazit na něco drahýho, co pak prodáš za pár korun. Rizika jsou velká, trh je dost volatilní – můžeš o všechno přijít nebo naopak vydělat balík. Zjisti si, co letí a co lidi kupují.

Co se týče komunit a zdrojů, mrkni na Reddit nebo Discord servery zaměřený na NFT – tam se dozvíš spoustu tipů od lidí v oboru. Ať už půjdeš cestou prodeje vlastních věcí nebo investic, snaž se být obezřetnej a nenech se unést. Hodně štěstí!

153 slov
1.5 minut čtení
13. 3. 2023
Robert Řezáč
Robert Řezáč