Jaká jsou největší rizika při investování do DeFi projektů?
V poslední době se hodně mluví o decentralizovaných financích, nebo jak se to často zkracuje - DeFi. Je to vlastně takový nový trend, který slibuje revoluci v tom, jak si lidé spravují své finance. Nicméně, když jsem začal zkoumat různé projekty a možnosti investování do DeFi, začalo mě zajímat, jaká rizika s tím vlastně souvisejí. Mám pocit, že spousta lidí vidí jen potenciální zisky, ale co když se něco pokazí? Jaké jsou nejčastější hrozby, kterým bychom měli čelit? Mluví se o smart kontraktech a jejich zranitelnostech, o tom, že projekty mohou být podvodné nebo prostě nezdařené. Ale co dalšího? Jak to vypadá s likviditou a volatilitu těchto tokenů? Mohlo by mě zajímat i to, jak moc je důležité mít kvalitní znalosti a zkušenosti před tím, než člověk vůbec do takových projektů vstoupí. Myslím si, že by bylo fajn vědět víc o tom, jaké praktiky by měly být dodržovány pro minimalizaci rizik. Existují nějaké konkrétní příklady nebo varování od lidí, co už do DeFi investovali? Zajímalo by mě také, jestli je nějaký způsob, jak odhalit potenciálně nebezpečné projekty ještě před tím, než do nich investujeme. Dává smysl se více zaměřit na auditované projekty nebo na ty s dobrým záznamem v komunitě? Budu rád za jakékoli názory nebo zkušenosti, které by mi mohly pomoci lépe pochopit tuto oblast a vyhnout se případným pastem.