Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn a co potřebuju?

Jak začít investovat do kryptoměn a co potřebuju?

Nedávno jsem se začal více zajímat o kryptoměny a opravdu bych chtěl začít investovat, ale vůbec nevím, jak na to. Můžete mi prosím poradit, jaké první kroky bych měl udělat? Jaké platformy nebo burzy jsou nejlepší pro nováčky? A co vlastně všechno potřebuji k tomu, abych mohl začít? Myslím tím nejen počítač nebo telefon, ale i něco jako peněženku na ty kryptoměny. Jak se to vlastně celé dělá? Taky by mě zajímalo, jak si mám vybrat, do které kryptoměny investovat. Je jich tolik a některé se zdají být velmi riskantní. Jaké jsou ty důležité věci, které bych měl mít na paměti při investování do kryptoměn? Mám se bát volatility nebo je to normální součást trhu? A co bezpečnost? Jak mohu ochránit své investice před hackery nebo ztrátou? Děkuji moc za všechny tipy a rady, opravdu si toho vážím!

138 slov
1.4 minut čtení
17. 10. 2024
Simona Kašparová
Simona Kašparová

Kryptoměny jsou super téma, ale začít může být trochu chaos. První krok je najít si burzu, kde budeš kupovat. Třeba Binance nebo Coinbase jsou pro nováčky celkem přívětivé a snadno se používají. Pak si vytvoř účet a ověř si identitu, což může chvíli trvat.

Budeš potřebovat peněženku na kryptoměny – můžeš začít s online peněženkou, co ti nabídne burza, ale pro větší částky je lepší mít hardwarovou peněženku (např. Ledger). Zálohuj si seed fráze, je to důležité pro obnovu přístupu.

Když vybíráš kryptoměny, tak koukej na Bitcoin a Ethereum, protože ty mají největší stabilitu. Zbytek je dost riskantní, tak se nenech nalákat na rychlý zisk. Volatilita je normální věc, takže buď připraven na velké výkyvy.

Bezpečnost je klíčová – používej dvoufázové ověření a nikdy nesdílej svoje heslo ani seed frázi. A pokud možno, drž kryptoměny mimo burzu, pokud je neobchoduješ. Buď opatrný a hodně čti, než něco koupíš.

145 slov
1.5 minut čtení
31. 12. 2024
Aleš Klíma
Aleš Klíma

Takže, jestli chceš začít s investováním do kryptoměn, tak první věc, co potřebuješ, je založit si účet na nějaké burze. Pro nováčky jsou dobré platformy jako Coinbase nebo Binance, tam je to docela intuitivní. Budeš potřebovat taky peněženku. Můžeš začít s online peněženkou, ale pro větší bezpečnost zvaž hardwarovou peněženku jako Ledger nebo Trezor, tam budeš mít svoje krypto mimo dosah hackera.

Pokud jde o výběr kryptoměn, začni s těmi známějšími jako Bitcoin nebo Ethereum. U těch máš větší šanci na stabilitu, i když i tyhle můžou lítat nahoru a dolů. Volatilita je normální, s tím musíš počítat a být připraven na to, že cena může skákat. Hlavně neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

Bezpečnost je fakt důležitá. Měj silné heslo a dvoufázové ověření všude, kde to jde. A nezapomeň zálohovat svoje klíče a seed fráze k peněžence. Pokud ti někdo nabídne rychlý zisk nebo podvodné schémata, hned utíkej pryč – nic takového neexistuje. Takže hodně štěstí a buď opatrný!

159 slov
1.6 minut čtení
20. 7. 2024
Robert Tomeš
Robert Tomeš