Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší aplikace pro sledování investic?

Jaké jsou nejlepší aplikace pro sledování investic?

Zajímá mě, jaké aplikace byste doporučili pro sledování investic? Už nějakou dobu se snažím pochopit, jak efektivně spravovat své finance a investice, ale je toho tolik, že nevím, kde začít. Slyšel jsem o několika aplikacích, které prý pomáhají s analýzou portfolia a sledováním tržních trendů, ale není jasné, která z nich je nejlepší. Mám zájem o něco uživatelsky příjemného a přehledného, co by mi pomohlo mít přehled o akcích, ETF a možná i kryptoměnách. Je dobré, když aplikace nabízí funkce jako zasílání upozornění na důležité zprávy nebo možnost sledovat vývoj cen v reálném čase. Taky by mě zajímalo, jestli jsou v těchto aplikacích nějaké speciální nástroje na analýzu rizik nebo doporučení pro investice. Uvítal bych názory od lidí, kteří už tyto aplikace používají. Jaké máte zkušenosti? Které z nich vám nejvíc vyhovují a proč? Děkuji za jakékoli tipy!

138 slov
1.4 minut čtení
7. 6. 2023
Bohumil Košťál
Bohumil Košťál

Jasně, sleduju investice už nějakou dobu a doporučil bych několik aplikací, co mi fakt pomohly. První je třeba Yahoo Finance, ta je super na sledování akcií a ETF, má pěkný grafy a zprávy z trhu. Pak je tu Investing.com, co má i pokročilé nástroje na analýzu a upozornění na ceny, což je fajn. Pro kryptoměny bych doporučil CoinMarketCap nebo Blockfolio, obojí to umí sledovat tržní trendy a ceny v reálném čase. Jestli hledáš něco víc komplexního, tak Personal Capital umí i sledovat finance a portfolia dohromady. Někde jsem slyšel, že i Robinhood má dobrou platformu na investice, ale myslím, že je spíš pro obchodování než sledování. Zkus si to projít a uvidíš, co ti nejvíc sedne. Hlavně koukej na user-friendly rozhraní a funkce, co potřebuješ. Hodně štěstí!

127 slov
1.3 minut čtení
2. 2. 2025
Žaneta Marešová
Žaneta Marešová

Jasně, jestli hledáš dobrý aplikace na sledování investic, tak tady je pár tipů, co jsem zkoušel. První je třeba Yahoo Finance, je to dost jednoduchý a má to hodně funkcí. Můžeš si tam sledovat akcie, ETF a dokonce i kryptoměny, má dobrý přehled o tržních zprávách a můžeš dostávat upozornění na důležitý události.

Další super volba je Investing.com. Ta aplikace má skvělou analýzu a grafy, což je fajn, když chceš sledovat trend. Navíc mají i nějaké nástroje na analýzu rizik a doporučení investic.

Pokud chceš něco víc zaměřenýho na kryptoměny, tak Blockfolio je fakt dobrý. Sleduje ti portfolia a máš tam realtime ceny kryptoměn, což určitě oceníš.

A poslední tip je Robinhood, pokud jsi v USA, protože to je super pro obchodování přímo z aplikace a dostaneš tam i informace o trhu.

Každopádně nejlepší je vyzkoušet si jich víc a uvidíš, co ti sedne. Hlavně se neboj experimentovat a najít to, co ti nejlíp vyhovuje.

152 slov
1.5 minut čtení
2. 2. 2025
Jaroslav Roubal
Jaroslav Roubal