Charts.cz/Fórum/Jaké nové NFT trendy by mohly přinést zisk?

Jaké nové NFT trendy by mohly přinést zisk?

V poslední době se hodně mluví o NFT a jak ovlivňují trh s digitálním uměním a sběratelskými předměty. Přijde mi zajímavé, že stále více lidí investuje do těchto digitálních aktiv, ale co by se mohlo stát v budoucnu? Existují nějaké konkrétní trendy nebo inovace, které by mohly změnit hru? Například slyšel jsem o možnosti propojení NFT s reálnými aktivy nebo o nových platformách, které umožňují snadnější obchodování. Zajímalo by mě, jestli existují i jiné inovace, které by mohly přinést zisk, třeba ve formě pasivního příjmu. Jaké jsou tedy tyto trendy, které bychom měli mít na paměti? Mohlo by to znamenat větší rozšíření NFT i mimo umění, třeba v oblasti her nebo hudby? Jaké zkušenosti máte vy s investováním do NFT a co si myslíte o jejich budoucnosti? Myslíte si, že se vyplatí sledovat tyto nové směřování a nebo je to jen další bublina, která praskne? Rád bych slyšel vaše názory.

150 slov
1.5 minut čtení
27. 12. 2023
Kamila Králová
Kamila Králová

S NFT je to v poslední době zajímavý biznis. Kromě umění se to začíná rozšiřovat na herní průmysl a hudbu, což může znamenat obrovský potenciál pro investice. Například NFT jako herní předměty jsou už teď hit a lidé na tom slušně vydělávají. Dalším trendem je propojení s reálnými aktivy, třeba nemovitostmi nebo auty, což by mohlo přinést stabilnější hodnotu.

Pasivní příjem je taky zajímavá věc, některé platformy už umožňují, aby se z NFT staly příjmové generátory – třeba tím, že se budou pronajímat nebo prodávat licenční práva. Sleduju i nové platformy, co usnadňují obchodování s NFT, to může přilákat víc lidí.

Jasně, je tady i riziko bubliny, ale myslím si, že když se zaměříš na kvalitní projekty a inovace, tak šance na zisk tu jsou. Takže jo, sledovat trendy rozhodně stojí za to.

132 slov
1.3 minut čtení
14. 12. 2024
Radka Svobodová
Radka Svobodová

S NFT se teď děje spousta zajímavého. Trendy jako propojení s reálnými aktivy, to je něco, co může být hodně přínosné. Třeba když někdo prodává umění, tak by k tomu mohl přidat fyzické dílo a tím zvýšit hodnotu NFT. Pak jsou tu platformy, co zjednodušují obchodování, což může přilákat víc lidí.

Zajímavé jsou taky NFT jako zdroj pasivního příjmu – někteří tvůrci dávají do smluv royalty, takže když se jejich dílo prodá, pořád dostávají nějaké peníze. A nebo herní NFT, kde si hráči můžou vydělávat tím, že hrajou a sbírají vzácné předměty.

Myslím, že se to může rozšířit i do dalších oblastí jako hudba nebo móda. Člověk by měl být opatrný a sledovat novinky, protože trh je dost dynamický a může to být bublina. Ale kdo ví? Možná nás čekají velký změny. Osobně mám pár NFT, ale spíš to beru jako experiment a uvidím, jak se to vyvine.

148 slov
1.5 minut čtení
15. 11. 2024
Lukáš Světlík
Lukáš Světlík