Charts.cz/Fórum/Jaké NFT projekty mají šanci na velký úspěch v roce 2024?

Jaké NFT projekty mají šanci na velký úspěch v roce 2024?

V posledních letech jsme byli svědky obrovského boomu v oblasti NFT, ale teď, když se blížíme do roku 2024, začíná být otázka úspěšných projektů ještě důležitější. Co si myslíte, které NFT projekty by mohly v příštím roce dosáhnout velkého úspěchu? Je to jenom o uměleckých dílech, nebo jsou tu i jiné faktory, které mohou rozhodnout? Možná se domníváte, že projekty se silnými komunitami a aktivními vývojáři mají větší šanci uspět. Nebo je to spíš o inovativních technologiích a uživatelském zážitku? Jak moc hrají roli celebrity a jejich zapojení do projektů? A co decentralizované finance a jejich integrace s NFT? Myslíte si, že projekty zaměřující se na ekologii a udržitelnost přitáhnou více pozornosti a investic? Jaké konkrétní příklady vás zaujaly nebo o kterých jste slyšeli? Chtěl bych slyšet názory všech kolemjdoucích na to, co očekáváte a jaké máte tipy. Jakým způsobem se vy osobně rozhodujete pro investice do NFT a podle čeho vybíráte projekty, do kterých vložíte své peníze? Buďte prosím konkrétní a podělte se o své myšlenky! Zajímalo by mě také, jestli si myslíte, že jsou tu nějaké trendy nebo vzorce chování investorů, které by mohly naznačit, co nás čeká. Jaké máte zkušenosti s tímto trhem a co vás motivuje sledovat nové projekty?

203 slov
2 minut čtení
23. 9. 2021
Ludmila Havelková
Ludmila Havelková

Dobrý, já si myslím, že v roce 2024 budou mít šanci projekty, co se zaměřují na silné komunity a mají aktivní vývojáře. Jasně, umění je důležité, ale jak vidíme, spousta projektů ztroskotá, když nemají pořádnou základnu fanoušků.

Také technologie jako metaverse a interakce s DeFi by mohly přivést více lidí do NFT prostoru. Třeba projekty, co kombinují NFT s nějakými užitečnými funkcemi pro uživatele, budou mít větší šanci na úspěch. Celeb zapojení může taky hrát roli, ale není to vše - je důležitější, jaký mají projekt za sebou.

Udržitelnost a ekologie? To si myslím, že bude trend. Lidi jsou čím dál víc citliví na ekologii a pokud někdo přijde s projektem, co šetří planetu, může to zaujmout hodně investorů.

Osobně se rozhoduju podle toho, jaký má projekt roadmap a jak vypadají týmy za nimi. Když vidím transparentnost a zapojení komunity, tak mě to láká víc. Sleduju trendy na Twitteru a Discordu, lidi tam často sdílejí zajímavé tipy.

Jo a mám pocit, že investoři začínají být opatrnější po tom boomu, takže teď už to nebude jen o hype, ale fakt o hodnotě projektů.

179 slov
1.8 minut čtení
2. 9. 2023
Petr Král
Petr Král

Takže, co se týče NFT projektů, vidím tu pár trendů, co by mohly v roce 2024 zabodovat. Za prvé, komunity jsou klíčové. Projekty, které mají aktivní a zapálenou komunitu, mají větší šanci na úspěch. Zároveň je důležitý vývojářský tým – pokud se o projekt starají lidé s dobrým renomé, tak to může být dobrý signál.

Další věc je inovace. Projekty, co přinášejí něco nového – třeba spojení s AR/VR nebo gamifikace – mohou zaujmout víc než obyčejné digitální umění. Taky je čím dál víc slyšet o ekologických projektech, což by mohlo přilákat investory, kteří myslí na udržitelnost.

A jasně, celebrity mohou hrát roli, ale není to vše. Spíš jde o to, jaký mají vztah ke komunitě a jestli do projektu skutečně věří. No a pak tu máme DeFi a NFT kombinace – to bude v trendu určitě.

Osobně se dívám na projekty s jasnou vizí a dlouhodobým plánem. Sleduju jejich roadmapy a jak se angažují ve své komunitě. Když vidím pozitivní zpětnou vazbu a transparentnost, tak to mě zaujatí. Takže asi tak.

170 slov
1.7 minut čtení
20. 12. 2023
Kristýna Králová
Kristýna Králová