Co všechno bych měl vědět před investicí do NFT?
Rozhoduji se, že bych chtěl investovat do NFT, ale mám spoustu otázek. Nejdřív mě zajímá, jak vlastně fungují a co všechno to obnáší. Jaký je rozdíl mezi NFT a běžnými kryptoměnami? A co je to vlastně ta blockchain technologie, o které se pořád mluví? Mám pocit, že je to nějaká zázračná věc, ale chápu to jenom z části. Také mě zajímá, jak si mohu vybrat správné NFT k investici. Existují nějaké platformy nebo trhy, které jsou doporučované pro začátečníky? A co třeba poplatky za obchodování s NFT? To bude asi něco, na co bych si měl dát pozor, že? Zjistil jsem, že ceny NFT mohou hodně kolísat. Jak mohu zjistit, zda je cena rozumná a jestli má smysl investovat právě teď? Je dobré sledovat trendy v umění nebo digitálním sběratelství, abych se rozhodl? A jak velké riziko vlastně tyto investice představují? Je lepší mít více různých NFT nebo se soustředit na jednu kategorii? Také jsem slyšel něco o tom, že některé NFT mohou ztratit hodnotu nebo dokonce být podvodné. Jak poznám důvěryhodného tvůrce? Je dobrý nápad investovat do NFT od známých umělců nebo spíše hledat skryté talenty? A co úschova těchto digitálních aktiv? Potřebuju nějakou speciální peněženku na ukládání NFT, nebo stačí běžná kryptopeněženka? Co když se rozhodnu prodat své NFT - jak rychle a snadno to jde udělat? A poslední věc - stojí vůbec za to investovat do NFT jako způsob vytváření pasivního příjmu, nebo je lepší hledat jiné možnosti v oblasti financí?