Jak zjistit, jestli je NFT opravdu vzácné?
Zajímalo by mě, jak vlastně zjistit, jestli je nějaké NFT opravdu vzácné a stojí za to do něj investovat. Na internetu se toho o vzácnosti NFT píše spousta, ale jaké jsou skutečné ukazatele, které mi mohou pomoci v rozhodování? Mám na mysli nejenom to, kolik jich bylo vyrobeno, ale i něco jako historie prodeje nebo poptávka po daném díle. Zajímal bych se také o to, jestli existují nějaké specializované platformy nebo nástroje, které by mi mohly poskytnout data o cenových trendech, a jak moc se tyto údaje liší od běžných trhů s uměním nebo sběratelskými předměty. Myslím si, že i estetická hodnota je důležitá, ale co dalšího bych měl zvážit při posuzování rarity? Pokud se na tomhle trhu pohybují i velké investiční fondy, znamená to, že musím mít nějaký speciální přístup k informacím nebo analýzám? A co třeba komunitní faktory? Jak moc hraje roli popularita tvůrce nebo značky? Chtěl bych se ujistit, že investuji do něčeho, co má potenciál růst v hodnotě a není to jen nějaká bublina. Takže pokud má někdo zkušenosti nebo tipy na to, jak správně posoudit vzácnost NFT a případně doporučení na zdroje informací, budu vděčný za každou radu.