Co všechno potřebuju vědět předtím, než začnu investovat do ETF?
Když přemýšlím o investování do ETF, mám v hlavě spoustu otázek. Jaké jsou vlastně ty základní věci, které bych měl mít na paměti, než se rozhodnu investovat? Zajímá mě, jaké poplatky jsou s ETF spojené a jak moc mohou ovlivnit mé celkové výnosy. Mám slyšel, že existují různé druhy ETF – jak je poznám a podle čeho si vybrat ten správný? A co se týče diversifikace, je pravda, že ETF mi může pomoci rozložit riziko? Taky by mě zajímalo, jak často bych měl sledovat výkonnost svých investic a jestli je dobré si nastavit nějakou strategii pro pravidelné investování. Mohu investovat do ETF i s malým kapitálem, nebo bych měl mít nějakou minimální částku? A co daně – musím se bát nějakých velkých překvapení ohledně zdanění mých výnosů? Potřebuju mít nějaký speciální účet pro obchodování s ETF? Kde se vlastně dají koupit a jakým způsobem? A co když se rozhodnu ETF prodat? Jak to funguje? Mám pocit, že toho je hodně a rád bych se dozvěděl, co všechno by mi mohlo pomoci cítit se v této oblasti jistěji.