Jak začít investovat do ETF, když nevím nic o financích?
Mám pocit, že mě finanční svět trochu míjí a přiznávám, že se v tom vůbec nevyznám. Slyšel jsem, že investování do ETF je skvělý způsob, jak začít budovat svůj majetek, ale opravdu nevím, jak se k tomu dostat. Jaké jsou první kroky, které bych měl podniknout? Myslíte si, že bych měl začít s nějakými základními informacemi o tom, co ETF vlastně je? A co vlastně musí člověk mít na paměti, když přemýšlí o investicích do těchto fondů? Je to složitější než nakupování běžných akcií nebo je to víceméně stejné? Jak zjistit, která ETF jsou pro mě ty pravé? A co třeba poplatky – je něco, na co bych si měl dávat pozor? Měla bych mít nějaký konkrétní cíl, na který bych tyto investice směřoval? Mám pocit, že je toho hodně a vůbec nevím, kde začít. Co byste mi doporučili? Jaký je nejlepší způsob, jak si nastavit rozpočet pro investice a co dělat, když se někde ztratím? Začínám mít pocit, že investování je pro mě velké sousto, ale zároveň vím, že je důležité se o svoje finance starat. Takže jak na to?