Charts.cz/Fórum/Jak moc mi pomůžou stříbrné mince v diversifikaci investic?

Jak moc mi pomůžou stříbrné mince v diversifikaci investic?

Investování je dneska čím dál tím víc populární a já se snažím najít různé způsoby, jak rozložit své portfolio, abych minimalizoval riziko. Nedávno jsem přemýšlel o stříbrných mincích a jejich možné roli v diversifikaci investic. Může mi někdo říct, jak moc mohou stříbrné mince přispět k ochraně mého majetku v případě ekonomické krize nebo inflace? Zajímá mě, jestli mají dostatečnou hodnotu, která by se mohla zvyšovat, nebo zda je to spíš jen takový krátkodobý trend. Mám už nějaké akcie a možná i pár kryptoměn, ale chtěl bych mít také něco hmatatelného, co bych mohl držet v ruce. Jak se vlastně vyvíjí trh se stříbrem a jsou stříbrné mince dobrým nástrojem pro uchování hodnoty? A pokud ano, jaké konkrétní typy mincí byste doporučili pro nováčka jako jsem já? Kde je nejlepší místo pro nákup těchto mincí a jak se vyhnout podvodům? Také bych chtěl vědět, jakou část svého portfolia bych měl uvažovat o alokaci do stříbra, aby to bylo efektivní a zároveň to nesnížilo moji likviditu. Díky za každý tip a radu!

171 slov
1.7 minut čtení
20. 12. 2022
Viktor Malý
Viktor Malý

Stříbrné mince můžou být fajn způsob, jak diversifikovat investice. V době krize nebo inflace se tradičně považují za bezpečné aktivum, protože mají intrinsic value, což akcie nebo krypta nemají. Trh se stříbrem má svoje výkyvy, ale dlouhodobě se ukazuje, že cena stříbra roste, takže bys mohl mít i nějaký zisk. Co se týče konkrétních mincí, určitě se koukni na známé jako Silver Eagles nebo Maple Leafs. Tyhle mají dobrou likviditu a jsou celosvětově uznávané.

Na nákup doporučuji prověřené numismatické obchody nebo online platformy, kde je větší šance na férové ceny. Dávej si pozor na podvody, určitě si ověř prodejce a nechoď po nějakých podezřelých nabídkách. Co se týče alokace do portfolia, tak 5-10% je docela rozumné, aby to neohrozilo tvou likviditu. Hlavně pamatuj, že bys neměl mít všechno v jedné hromadě. Takže pokud chceš něco hmatatelného a bezpečného, stříbro by mohlo být dobrá volba.

143 slov
1.4 minut čtení
12. 4. 2024
Luboš Blažek
Luboš Blažek

Stříbrné mince můžou být fajn způsob, jak diverzifikovat investice, hlavně když se mluví o ochraně proti inflaci nebo ekonomickým krizím. Stříbro má dlouhou historii jako uchovatel hodnoty a v těžkých časech se často ukazuje jako stabilní aktivum. Samozřejmě, jeho cena může kolísat, ale pokud koupíš kvalitní mince, jako jsou třeba American Silver Eagles nebo Canadian Silver Maples, tak bys měl mít velkou šanci, že si udrží hodnotu a časem i poroste.

Když už máš akcie a kryptoměny, něco hmatatelného jako stříbro je rozhodně dobrý nápad. Ohledně procenta v portfoliu, tak mnozí doporučují kolem 5-15 %, záleží na tvé toleranci k riziku a investičních cílech. Jak nakupovat? Určitě kupuj od renomovaných dealerů nebo přímo z banky, aby ses vyhnul podvodům. A nezapomeň se podívat na certifikáty pravosti.

Mysli na to, že stříbro není rychlý zisk, spíš dlouhodobá investice, takže buď připravený držet to nějakou dobu. Pokud tě zajímají trendy na trhu, sleduj ceny a novinky v oblasti drahých kovů. Hodně štěstí!

158 slov
1.6 minut čtení
28. 4. 2024
Monika Coufalová
Monika Coufalová