Charts.cz/Fórum/Jaké regiony mají šanci na rychlý růst cen bytů?

Jaké regiony mají šanci na rychlý růst cen bytů?

Uvažuju o tom, že bych investoval do nemovitostí a zajímá mě, které regiony by mohly být nejlepší pro rychlý růst cen bytů. Sledoval jsem některé trendy na trhu s nemovitostmi a vypadá to, že některá města se rozvíjejí rychleji než jiná. Myslím, že faktory jako ekonomický růst, migrace obyvatelstva nebo nové pracovní příležitosti hrají velkou roli. Co si myslíte? Mohlo by být zajímavé zaměřit se na menší města, která mají potenciál vyrovnat se s většími metropolemi? A co třeba oblasti s novými technologickými centry nebo rozvojem infrastruktury? Kde vidíte největší šanci na zhodnocení investice v příštích letech? Jaké konkrétní regiony byste doporučili sledovat? Zajímalo by mě i, jestli jsou nějaké predikce od odborníků na trhu, které by mohly potvrdit nebo vyvrátit moje úvahy. Také bych rád věděl, jestli máte nějaké vlastní zkušenosti s investicemi v oblastech, které nezažívají takovou pozornost jako velká města. Může mít smysl investovat do oblastí, kde se plánují nové projekty nebo revitalizace? Děkuju za každou radu a tip!

162 slov
1.6 minut čtení
30. 1. 2024
Veronika Vojtěchová
Veronika Vojtěchová

Když přemýšlíš o investicích do nemovitostí, určitě se vyplatí kouknout na menší města kolem Prahy, třeba Kladno nebo Mladá Boleslav. V poslední době tam roste i poptávka po bytech díky novým pracovním příležitostem. Taky oblasti jako Plzeň nebo Olomouc vypadají slibně – mají dobrou infrastrukturu a vzdělání, což přitahuje mladé lidi.

Sledoval jsem, že regiony s novými technologickými centry, jako třeba Brno, jsou teď hodně žádané. Lidi tam chtějí žít kvůli pracovním nabídkám a rozvoji tech firem. Také se vyplatí dívat se na projekty revitalizace starých budov nebo brownfieldů, to může zhodnotit ceny nemovitostí v okolí.

Nějaké predikce už říkají, že ceny bytů v těchto oblastech porostou, ale vždycky je dobré dělat vlastní průzkum a sledovat aktuální trendy. Osobně jsem měl pozitivní zkušenosti s investicemi v menších městech, kde se dá najít dobrá příležitost za rozumnou cenu. Hlavně to chce mít oči otevřené na budoucí rozvoj a plány měst. Tak držím palce!

151 slov
1.5 minut čtení
18. 9. 2024
Barbora Krausová
Barbora Krausová

Jasně, investice do nemovitostí je teď hodně aktuální téma. Určitě se vyplatí koukat na menší města, kde se teď rozvíjejí nové pracovní příležitosti a infrastruktura. Třeba místa jako Olomouc, Zlín nebo Liberec mají potenciál růstu, protože tam nejsou tak vysoké ceny jako v Praze nebo Brně, ale zároveň tam začínají vznikat nové projekty a investice od firem. Další tipy by mohly být oblasti kolem nových technologických center, třeba Pardubice nebo Hradec Králové, kde se taky plánuje rozvoj a lidé se stěhují za prací. Co se týče predikcí, nějaký odborník mluvil o tom, že v regionech s dobrou dopravní dostupností a dostupným bydlením bude poptávka růst. Osobně bych se nebál investovat i do oblastí s plánovanou revitalizací, to může přinést zajímavé výnosy. Je dobrý mít na paměti i demografické změny a trend migrace mladých lidí z velkých měst do menších lokalit. Takže jo, sledoval bych tyhle trendy a dal bych si pozor na místa s potenciálem. Držím palce!

157 slov
1.6 minut čtení
30. 10. 2024
Dominik Vašíček
Dominik Vašíček