Jaká jsou rizika při investování do NFT?
Slyšel jsem spoustu věcí o NFT a jak mohou být skvělou investicí, ale mám strach, že se nejedná o tak bezpečnou volbu, jak všichni říkají. Mohl by mi někdo vysvětlit, jaká jsou vlastně rizika spojená s investováním do NFT? Zajímá mě, jestli je pravda, že hodnota těchto tokenů může rychle klesnout a co to vlastně znamená pro moji investici. Také bych rád pochopil, jak funguje trh s NFT a jestli existují nějaké podvody nebo nebezpečné praktiky, na které bych si měl dát pozor. Mám obavy také z toho, co se stane, pokud projekt, do kterého investuji, zkrachuje nebo zmizí. Jaký má vliv umělecká hodnota na cenu NFT? A je pravda, že některé NFT jsou prostě nafouknuté ceny bez skutečného základu? Co když se ukáže, že moje investice je bezcenná? Jak si mám ověřit legitimitu tvůrce NFT a co dělat v případě problémů s nákupem nebo prodejem? Rád bych slyšel názory lidí, kteří už mají nějaké zkušenosti s tímto trhem. Jaké máte tipy pro někoho, kdo teprve začíná a chce se vyhnout chybám? Děkuji za jakékoli rady a informace.