Proč investovat do NFT? Jaké výhody to přináší?
V poslední době se hodně mluví o NFT a já přemýšlím, proč bych měl do nich vlastně investovat. Co přesně jsou tyto NFT a jaké výhody mi mohou přinést? Slyšel jsem, že se jedná o unikátní digitální aktiva, ale co to znamená pro mě jako investora? Možná bych chtěl vědět, jestli je to jenom další módní trend, nebo jestli má smysl do toho vkládat peníze. Zaujalo mě, že někteří lidé na tom vydělali spoustu peněz, ale jak bezpečné je to jako investice? Pokud bych se rozhodl do NFT investovat, jak bych měl začít a na co si dát pozor? Jaké jsou hlavní rizika spojená s tímto typem investice? A co třeba likvidita – je snadné prodat NFT, pokud bych potřeboval rychle hotovost? Vím, že trh s NFT může být volatilní, ale jak poznám, které projekty mají skutečnou hodnotu a potenciál růstu? Mohou být NFT dlouhodobou investicí, nebo je lepší je brát pouze jako krátkodobou spekulaci? Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů a jejich názory na budoucnost NFT. Jaké jsou vaše zkušenosti s touto formou investice a co byste doporučili někomu, kdo se o NFT zajímá?