Charts.cz/Fórum/Jak se dostanu k práci v DeFi společnosti, když nemám zkušenosti?

Jak se dostanu k práci v DeFi společnosti, když nemám zkušenosti?

Jsem úplný nováček ve světě DeFi a chtěl bych se zeptat, jak se vlastně dostat k práci v nějaké DeFi společnosti, když nemám žádné předchozí zkušenosti. Mám zájem o kryptoměny a technologie, které za nimi stojí, ale nevím, kde začít. Existují nějaké specifické kurzy nebo certifikace, které by mi mohly pomoci získat potřebné znalosti? Nebo bych měl začít investovat do kryptoměn, abych lépe pochopil tento trh? Zajímalo by mě také, jestli jsou v DeFi společnosti pozice, které nevyžadují technické dovednosti – například marketingové nebo administrativní role? Jaké dovednosti jsou pro tyto pozice nejvíce ceněny? A co networking? Je důležité mít kontakty v této oblasti, nebo se dá najít práce i bez nich? Myslíte si, že je lepší se ucházet o stáž, nebo hledat rovnou plný úvazek? Jaké jsou vaše zkušenosti s hledáním práce v tomto rychle se vyvíjejícím sektoru? Rád bych slyšel názory a rady od těch, kteří už mají nějaké zkušenosti v DeFi. Děkuji!

155 slov
1.6 minut čtení
20. 3. 2024
Monika Burianová
Monika Burianová

Dostat se do DeFi bez zkušeností může být výzva, ale není to nemožné. Zkus začít tím, že se naučíš základy kryptoměn a blockchainu. Na internetu najdeš spoustu kurzů, jako třeba na Coursera nebo Udemy. Můžeš zkusit i YouTube, tam jsou super videa pro začátečníky. Investovat do kryptoměn ti určitě pomůže pochopit trh, ale buď opatrný, začni klidně s malými částkami.

Co se týče pracovních pozic, v DeFi firmách jsou i role mimo techniku, jako marketing nebo zákaznická podpora. Tyhle pozice často vyžadují dobrý komunikační schopnosti a znalost trhu. Networking je v tomto odvětví dost důležitý, takže se zkus připojit k různým skupinám na Discordu nebo Telegramu. Stáž může být skvělý způsob, jak nabrat zkušenosti a dostat se do firmy, ale pokud najdeš práci hned, tak proč ne? Zkus chodit na meetupy a konference, tam potkáš lidi a možná si vytvoříš nějaké užitečné kontakty. Hodně štěstí!

144 slov
1.4 minut čtení
22. 10. 2024
Štěpán Skála
Štěpán Skála

Jasně, že se dá dostat do DeFi i bez zkušeností. Nejdřív doporučuju prozkoumat základy blockchainu a kryptoměn. Můžeš najít spoustu online kurzů zdarma na Coursera nebo Udemy, co ti dají dobrý základ. Investování do kryptoměn ti taky pomůže pochopit trh, ale buď opatrnej, ať neztratíš majlant.

Co se týče pozic, určitě jsou i role jako marketing, community manager nebo administrativní práce, kde nemusíš být programátor. Tady se hledají soft skills jako komunikace, kreativita a schopnost učit se rychle.

Networking je hodně důležitej, ale ne nutně nutnej. Zkus se přidat do různých skupin na Discordu nebo Redditu, tam se můžeš seznámit s lidma z oboru.

Když už jdeš do toho hledání práce, stáž by mohla být lepší volba než rovnou plný úvazek, protože se tak naučíš víc a uděláš si kontakty. Hlavně se neboj zkoušet a zůstaň otevřenej novým příležitostem.

138 slov
1.4 minut čtení
24. 1. 2025
Jindřich Kysela
Jindřich Kysela