Co všechno se počítá do nákladů ETF?
Zajímalo by mě, co všechno vlastně spadá do nákladů spojených s ETF? Vím, že investování do ETF je oblíbené, protože nabízí diverzifikaci a relativně nízké poplatky, ale jaké náklady bych měl mít na paměti? Jsou tam nějaké skryté poplatky, které by mohly ovlivnit moji návratnost? Například, zahrnují se do nákladů i transakční poplatky při nákupu nebo prodeji ETF? A co správní poplatky? Když se koukám na různá ETF, vidím, že některé mají nižší správní náklady než jiné, ale jak moc to může ovlivnit celkovou výkonnost investice? A co je to vlastně expense ratio a jak se to počítá v rámci investování do ETF? Jakým způsobem se tyto náklady zobrazují na platformách pro obchodování a jsou nějaké rozdíly mezi různými brokery? Také bych rád věděl, jestli je třeba brát v úvahu daně z dividend u ETF a jestli to nějak ovlivňuje celkové náklady. Bude mi někdo schopen osvětlit, co všechno se sem počítá a jak si mám udělat opravdu přesný obrázek o všech nákladech spojených s investováním do těchto fondů? Děkuju!