Které ETF mají nejlepší výnosy za poslední rok?
V posledních měsících se hodně mluví o ETF a jejich výkonnosti. Zajímá mě, která konkrétní ETF (exchange-traded funds) zažívají největší boom a jaké výnosy přinesly investorům v uplynulém roce. Slyšel jsem, že některé sektory, jako technologie nebo obnovitelné zdroje energie, mohou mít obzvlášť vysoké výnosy a chtěl bych vědět, jestli je to pravda.
Dále mě zajímá, zda se vyplatí investovat do ETF, které sledují konkrétní indexy nebo sektory. Jaký je vlastně rozdíl mezi aktivně spravovanými fondy a pasivními ETF? A jak moc je důležité sledovat náklady na správu a poplatky spojené s těmito investicemi?
Pokud má někdo zkušenost s investováním do různých ETF, rád bych slyšel názory na to, co se osvědčilo a co ne. Jakým způsobem byste doporučili vybírat ETF na základě historických výnosů? Co si myslíte o diverzifikaci portfolia pomocí těchto fondů? Bude lepší vsadit na více různých ETF nebo se soustředit jen na pár, které mají prokazatelně nejlepší výsledky?
Přemýšlím také o tom, jak by aktuální ekonomická situace mohla ovlivnit budoucí výkonnost těchto fondů. Myslíte si, že je rozumné investovat teď, když jsou trhy relativně volatilní? Jaké faktory by měly rozhodovat o tom, do kterých ETF investovat?
Budu vděčný za jakoukoli radu či tipy! Rád bych se poučil z vašich zkušeností a udělal informovanější rozhodnutí ohledně svých investic.