Charts.cz/Fórum/Které altcoiny jsou nejlepší pro investici do Web3 a pasivní příjem?

Které altcoiny jsou nejlepší pro investici do Web3 a pasivní příjem?

V poslední době jsem dost přemýšlel o investicích do kryptoměn, konkrétně altcoinů, které by mohly být zajímavé v rámci Web3. Jak víte, Web3 je teď velkým tématem a spousta projektů se zaměřuje na decentralizaci a nové způsoby interakce na internetu. Zajímalo by mě, jaké altcoiny byste doporučili pro investici, pokud bych chtěl nejen profitovat z potenciálního růstu, ale také z pasivního příjmu. Vím, že některé projekty nabízejí staking nebo yield farming, ale je jich tolik, že se v tom začínám ztrácet. Mohli byste mi poradit, na co se zaměřit? Existují nějaké konkrétní altcoiny, které jsou podle vás stabilní a mají dobrý potenciál v rámci Web3? Případně jaké aspekty bych měl při výběru těchto kryptoměn sledovat? Hlavně bych chtěl mít jistotu, že investuji do něčeho s reálným potenciálem a ne jen dalšího hype projektu. Také by mě zajímalo, jestli má smysl rozložit investice mezi více coinů nebo se soustředit na jeden, který má nejlepší vyhlídky. Co si o tom myslíte?

159 slov
1.6 minut čtení
31. 12. 2022
Lucie Zachová
Lucie Zachová

Když se díváš na altcoiny v oblasti Web3, tak určitě zvaž třeba ETH, který je sice větší coin, ale jeho ekosystém je obrovský a má spoustu možností pro staking a DeFi. Pak je tu DOT (Polkadot), ten je skvělej na interoperability mezi blockchainama a taky má možnosti pasivního příjmu. Mnoho lidí mluví i o AVAX, že má solidní rychlost a nízké transakční náklady, což by mohlo být zajímavý pro vývojáře.

Určitě se podívej i na projekty jako AAVE nebo SNX pro lending a staking. Je dobrý mít diverzifikaci, takže rozložení investic mezi více coinů by mohlo být rozumné. Sleduj si trhy, ale hlavně si dávej bacha na projekty s reálnou užitečností. Investice do hype projektů může bejt riskantní. Když se zaměříš na projekt s aktivní komunitou a reálným use-case, tak to je cestou k úspěchu.

134 slov
1.3 minut čtení
29. 7. 2022
Veronika Koubová
Veronika Koubová

Hele, Web3 je fakt zajímavý téma a investice do altcoinů můžou být super. Když mluvíme o pasivním příjmu, koukni se na coiny jako Aave nebo Compound, ty nabízejí lending a staking možnosti. DeFi projekty jsou teď hodně v kurzu a můžou ti přinést slušný výnosy. Pak tu máme třeba Chainlink, což je oracle projekt a jeho token se dá taky stakovat.

Co se týče rozložení investic, určitě doporučuju diversifikaci mezi víc coinů. Mít všechno v jednom by mohlo být riskantní. Zkus se kouknout na projekty, který mají silný tým a jasnou roadmapu, abys měl jistotu, že to není jen další hype. Taky je dobrý sledovat komunity kolem těch projektů, pokud jsou aktivní a zapálený, je to obvykle dobrý signál.

Když si vybíráš coiny, zaměřuj se na technologii a užitečnost projektu. Dobrý projekt by měl mít jasnou funkci a reálné aplikace v rámci Web3. Hodně štěstí!

144 slov
1.4 minut čtení
4. 3. 2023
Jindřich Kysela
Jindřich Kysela