Charts.cz/Fórum/Jaký Web3 projekt mi může vytvořit pasivní příjem z nových altcoinů?

Jaký Web3 projekt mi může vytvořit pasivní příjem z nových altcoinů?

Zajímá mě, jaké konkrétní Web3 projekty by mohly pomoci vytvořit pasivní příjem z nových altcoinů. V poslední době jsem dost četl o různých možnostech, jak investovat do kryptoměn a přitom generovat nějaký ten příjem, ale je toho tolik, že se v tom ztrácím. Slyšel jsem o stakingu, yield farmingu a dalších metodách, ale nevím, kde začít. Myslím si, že Web3 je budoucnost a chtěl bych najít něco, co mi umožní nejen investovat do nových altcoinů, ale také získávat z toho pasivní příjem. Jaké projekty nebo platformy byste doporučili? A co třeba rizika s tím spojená? Je to vůbec reálné, nebo jsou to jen sny lidí, kteří chtějí rychle zbohatnout? Může mi někdo poradit konkrétní projekty a jak s nimi začít? Děkuju za jakékoli tipy a zkušenosti!

126 slov
1.3 minut čtení
6. 3. 2023
Ladislav Říha
Ladislav Říha

Existuje několik Web3 projektů, které by ti mohly pomoct s pasivním příjmem. Staking je fajn způsob, jak si vydělat na altcoinech. Například Cardano nebo Polkadot mají solidní staking možnost. Můžeš si taky zkusit yield farming na platformách jako Uniswap nebo PancakeSwap, kde poskytuješ likviditu a dostáváš odměny. Pak tu jsou i lending platformy jako Aave nebo Compound, kde půjčuješ svoje kryptoměny a inkasuješ úroky.

Ale pozor, jsou s tím i rizika. Nové altcoiny můžou být dost volatilní a projekt může zkrachovat. Vždycky si důkladně prověř projekt a nezapomeň investovat jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Je dobrý mít diverzifikaci a nevsázet všechny peníze na jeden projekt. Jo, Web3 má potenciál, ale rychlý zbohatnutí většinou neexistuje, takže buď opatrnej a měj trpělivost.

122 slov
1.2 minut čtení
28. 8. 2024
Romana Brychtová
Romana Brychtová

Když jde o pasivní příjem z altcoinů, tak fakt můžeš zkusit staking a yield farming. Je to teď docela populární. Například projekty jako Cardano nebo Polkadot nabízejí staking, kde si prostě zamkneš svoje coiny a dostáváš odměny. Na druhou stranu, yield farming funguje na DeFi platformách jako Aave nebo Compound, kde půjčuješ svoje stablecoiny a dostáváš úroky.

Ale pozor, jsou s tím i rizika, hlavně volatility cen altcoinů a možnost ztráty. Občas se stane, že projekt padne nebo je hacknutý, takže je fajn rozložit investice. Nezapomeň se taky podívat na likviditu a poplatky na těch platformách, to může ovlivnit tvůj výnos.

Začít můžeš s menšími částkami a postupně si vybudovat portfolio. Hodně štěstí!

112 slov
1.1 minut čtení
25. 8. 2024
Jaroslav Hampl
Jaroslav Hampl