Jaké mám daně zaplatit, když prodám Bitcoin?
Chtěl bych se zeptat, jak to vlastně je s daněmi, když prodám Bitcoin. Vím, že kryptoměny jsou teď hodně populární a spousta lidí do nich investuje, ale já jsem trochu zmatený ohledně toho, co všechno musím platit, když se rozhodnu prodat. Každý říká něco jiného. Někdo tvrdí, že musím platit daň z příjmu, ale jak to vlastně funguje? Musím danit i případný zisk, který z prodeje získám? A co když jsem Bitcoin držel delší dobu? Ovlivňuje to nějak daně? Mám pocit, že bych měl mít na paměti i další aspekty jako například přehled o transakcích nebo doklady o nákupu a prodeji, ale není mi úplně jasné, co všechno by mělo být součástí mé evidence. Také bych chtěl vědět, zda se liší daně podle toho, jestli prodávám Bitcoin za fiat měnu nebo za jinou kryptoměnu. Jsem si vědom toho, že každý stát má své vlastní zákony a pravidla ohledně zdanění kryptoměn, takže by mě zajímalo, jak je to konkrétně v České republice. Je nějaký způsob, jak si ověřit aktuální informace o tom, co musím zaplatit? Děkuji za jakékoli rady a zkušenosti!