Jaké jsou hlavní metriky, které bych měl sledovat při investici do nemovitostí?
Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně ty klíčové metriky, na které bych se měl zaměřit, když přemýšlím o investicích do nemovitostí. Četl jsem, že je důležité sledovat návratnost investice, ale co to vlastně znamená v praxi? Jak si spočítám ROI a na co všechno bych si měl dát pozor? Dále bych chtěl vědět, jestli je dobré zohlednit náklady na údržbu nemovitosti a jakou roli hrají faktory jako lokalita nebo tržní poptávka. Vím, že i nájemní výnos může být klíčový, ale jakým způsobem ho správně vyhodnotit? Je to jen o procentuálním vyjádření nebo je třeba vzít v úvahu i další aspekty? A co například cash flow? Jak ho správně analyzovat, aby mě to neodradilo od investice? Představoval bych si něco jako checklist pro začátečníky, kde by byly vypsané všechny důležité body. A co říkáte na analýzu rizik? Jak ji zahrnout do celkového hodnocení investice? Máte nějaké tipy na to, jak se nenechat zmást sliby developerů nebo realitních makléřů? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti, protože toto téma mě opravdu zajímá a chci se ujistit, že udělám správná rozhodnutí.