Charts.cz/Fórum/Na co se zaměřit při investování do NFT?

Na co se zaměřit při investování do NFT?

Zajímalo by mě, na co bych se měl soustředit, pokud chci začít investovat do NFT. Slyšel jsem, že tento trh je teď hodně populární a hodně lidí na něm vydělává, ale zároveň se bojím, že je to celé jenom bublina. Jaké jsou klíčové faktory, které bych měl mít na paměti při výběru, do jakých NFT investovat? Je důležité sledovat umělce nebo projekty, které za nimi stojí? Jak zjistit, které NFT mají potenciál růstu a které jsou jen krátkodobým trendem? Zajímalo by mě také, jaké platformy jsou nejlepší pro nákup a prodej NFT a jestli mám věnovat pozornost poplatkům spojeným s těmito transakcemi. A co bezpečnost? Jak se mohu chránit před podvody nebo ztrátou investice? Tohle všechno mě dost mate a rád bych slyšel názory zkušenějších investorů. Takže co byste mi doporučili? Na co se zaměřit, abych při investování do NFT minimalizoval riziko a maximalizoval zisk?

145 slov
1.5 minut čtení
17. 8. 2024
Milan Holub
Milan Holub

Investování do NFT může být fakt zajímavý, ale je potřeba mít na paměti pár věcí. První a asi nejdůležitější je sledovat umělce nebo projekty, co za těmi NFT stojí. Jestli je umělec známý nebo má solidní reputaci, většinou to zvyšuje hodnotu. Dál si dej pozor na trendy – mnohý NFT jsou jen bubliny, co prasknou, takže je dobrý sledovat, co frčí a co ne.

Co se platforem týče, OpenSea a Rarible jsou dost populární, ale mají různý poplatky, tak se na to mrkni. Poplatky za transakce jsou další věc, co ti může snížit zisk, takže si to pohlídej. Bezpečnost je taky klíčová – používej hardware peněženky nebo aspoň dvoufázové ověření. A hlavně – nikdy neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit! Takže buď opatrnej a hodně sleduj trh.

128 slov
1.3 minut čtení
29. 1. 2025
Soňa Havelková
Soňa Havelková

Investování do NFT může být fakt zajímavý, ale je dobrý mít na paměti pár věcí, aby ses vyhnul zbytečným ztrátám. Zaprvé, určitě sleduj umělce a projekty – jejich pověst a minulé úspěchy ti můžou hodně napovědět o tom, co má potenciál. Někdy se vyplatí investovat do menších projektů, který mají silnou komunitu.

Dále sleduj trendy na trhu. Někdy se něco stane virálním a pak to rychle spadne, takže je důležitý být v obraze. Můžeš třeba sledovat různé platformy jako OpenSea nebo Rarible, ale dej si pozor na poplatky za transakce – ty se můžou dost nasčítat, pokud hodně obchoduješ.

Bezpečnost je taky klíčová. Ujisti se, že máš zabezpečenou peněženku a buď obezřetný vůči podvodům nebo fake NFT. Vždycky si radši ověřuj, jestli je projekt legit. A nezapomeň investovat jen to, co si můžeš dovolit ztratit – ten trh je hodně volatilní. Takže jo, informovanost je základ a rozumné rozhodování ti může pomoct minimalizovat riziko.

154 slov
1.5 minut čtení
5. 2. 2025
Lenka Brychtová
Lenka Brychtová