Co jsou to dividendové akcie a jak fungují?
Zajímalo by mě, co vlastně přesně znamenají dividendové akcie? Slyšel jsem, že to jsou nějaké akcie, které vyplácejí část zisků zpět akcionářům, ale jak to funguje v praxi? Jak často se tyto dividendy vyplácí a jakým způsobem se určuje jejich výše? Můžu na tom vydělat, i když cena akcií kolísá? Myslím, že bych rád investoval do něčeho stabilního, ale bojím se, že na to úplně nemám přehled. Jaké jsou výhody a nevýhody investování do těchto akcií? A co když firma, do které investuji, přestane vyplácet dividendy? To pak znamená, že jsem udělal špatnou investici? Jaký je rozdíl mezi dividendovými a růstovými akciemi? Je možné kombinovat obojí ve svém portfoliu? Slyšel jsem také o tom, že někteří investoři drží dividendové akcie dlouhodobě jako součást strategie pasivního příjmu. Je to dobrý nápad nebo je lepší hledat rychlejší zisky jinde? Jaké konkrétní společnosti bych měl sledovat, pokud bych chtěl začít s dividendovými akciemi? Existuje nějaký minimální kapitál potřebný pro investování do těchto akcií, nebo se dá začít s menší částkou? Díky moc za informace!