Charts.cz/Fórum/Doporučíte nějaké dobré ETF na technologické akcie?

Doporučíte nějaké dobré ETF na technologické akcie?

Zdravím všechny investory! V poslední době hodně uvažuji o investicích do technologických akcií, protože se mi zdá, že technologie jsou budoucnost a mají obrovský potenciál pro růst. Jsem si vědom toho, že investovat přímo do jednotlivých akcií může být dost riskantní a také časově náročné, takže bych se rád podíval na možnost investování prostřednictvím ETF. Myslím, že je to skvělý způsob, jak diversifikovat své portfolio a minimalizovat riziko. Chtěl bych vás požádat, jestli byste mi mohli doporučit nějaké dobré ETF zaměřené na technologické akcie, které máte vyzkoušené nebo které se vám osvědčily. Také by mě zajímalo, jaké faktory byste považovali za důležité při výběru takových ETF. Mám v plánu investovat na delší dobu, takže je pro mě důležité vybrat něco, co má stabilní výkonnost a dobrý potenciál do budoucna. Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení ohledně konkrétních fondů, budu vděčný za jakékoli informace! Děkuju moc!

145 slov
1.5 minut čtení
26. 1. 2024
Václav Havelka
Václav Havelka

Když hledáš dobrá ETF na technologie, tak bych doporučil třeba QQQ, to sleduje Nasdaq 100, což je plný velkých jmen jako Apple nebo Microsoft. Další možnost je VGT od Vanguardu, ten pokrývá celý sektor technologií a má pěkné poplatky. Pak je tu ještě ARKK, ale to je víc zaměřené na inovace a může být dost volatilní. Při výběru si dej pozor na náklady, likviditu a taky na to, co přesně ETF obsahuje. Je dobré sledovat i historické výkony, ale pamatuj, že minulost není zárukou budoucnosti. Rozhodně se podívej i na fondy s nižšími poplatky, ty se časem fakt vyplatí. Držím palce!

101 slov
1 minut čtení
13. 1. 2025
Dominik Kubíček
Dominik Kubíček

Když hledáš ETF na technologie, tak určitě zkus třeba QQQ, což je ETF sledující Nasdaq 100. Obsahuje spoustu velkých technologických jmen jako Apple nebo Microsoft. Další zajímavé ETF může být XLK, což je sektorové ETF zaměřené na technologie. Taky bych doporučil VGT, ten má taky solidní portfolio technologických firem. Při výběru ETF se koukej na náklady, likviditu a historický výkon. Určitě si zjisti, jaké akcie v tom ETF jsou a jak se vyvíjí trh. Hlavně si předtím udělej pořádný průzkum a zvažuj svůj investiční horizont. Hodně štěstí!

87 slov
0.9 minut čtení
24. 1. 2025
Milada Matoušková
Milada Matoušková