Charts.cz/Fórum/Které ETF fondy teď nejvíc rostou?

Které ETF fondy teď nejvíc rostou?

V poslední době se hodně mluví o ETF fondech a jejich potenciálu. Já bych se rád zeptal, které konkrétní ETF fondy teď zažívají největší růst a co za tím stojí. Sleduji trh s investicemi a vidím, že některé sektory se zdají být na vzestupu, ale není mi jasné, jaké ETF by mohly být nejlepší volbou pro rychlý zisk. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy nebo zkušenosti s ETF, které aktuálně vykazují zajímavou výkonnost. Ať už se jedná o technologické společnosti, zdravotnictví nebo třeba obnovitelné zdroje energie, každá informace by byla užitečná. Také by mě zajímalo, zda je lepší investovat do široce zaměřených ETF nebo spíše do těch specializovaných. Jaký na to máte názor? Díky moc za odpovědi!

118 slov
1.2 minut čtení
5. 9. 2024
Andrea Koubová
Andrea Koubová

Sleduju ETF fondy taky a v poslední době jsou fakt zajímavé. Například fondy zaměřené na technologie jako ARKK (ARK Innovation ETF) nebo QQQ (Invesco QQQ Trust) rostou dost rychle, hlavně díky tomu, jak se daří velkým tech firmám. Pak je tu hodně rozmach v obnovitelné energii, takže třeba ICLN (iShares Global Clean Energy ETF) má taky slušný nárůst.

Co se týče zdravotnictví, tak XBI (SPDR S&P Biotech ETF) je teď hodně populární kvůli výzkumu a inovacím v biotechnologiích.

Osobně bych asi doporučil kombinaci široce zaměřených ETF a těch specializovaných. Široké ETF ti dají stabilitu a rozložení rizika, zatímco specializované mohou přinést vyšší návratnost, pokud se trefíš do správného sektoru. Je to o strategii a jak moc jsi ochotný riskovat.

Jasně, že se trhy mění a co roste teď, nemusí růst za měsíc, takže je dobrý to sledovat a být obezřetný.

140 slov
1.4 minut čtení
20. 10. 2024
Olga Štěpánová
Olga Štěpánová

Teďka se hodně mluví o ETF, co investují do technologií a obnovitelných zdrojů. Například ETF jako ARK Innovation ETF fakt roste díky novým technologiím a firmám jako Tesla nebo CRISPR. Taky je tu Invesco Solar ETF, co jede nahoru s trendem zelené energie. Na druhou stranu, pokud hledáš něco stabilnějšího, tak S&P 500 ETF může být fajn volba, i když tam nejsou ty rychlé zisky.

Osobně si myslím, že specializovaná ETF můžou přinést větší zisky, ale taky víc rizika. Když investuješ do širokých fondů, máš větší stabilitu, ale zas ti to asi tolik nevyroste. Záleží, jak moc riskantní jsi a co od toho očekáváš. Každopádně si dej pozor na poplatky a vždycky se podívej na historickou výkonnost. To je podle mě základ.

121 slov
1.2 minut čtení
23. 12. 2024
Denisa Doleželová
Denisa Doleželová