Charts.cz/Fórum/Jaké evropské akcie mám koupit v roce 2025?

Jaké evropské akcie mám koupit v roce 2025?

Když se zamyslím nad investicemi do evropských akcií v roce 2025, mám spoustu otázek. Jaké sektory budou v příštích letech nejvíce růstové? Je lepší zaměřit se na technologické společnosti, nebo by pro mě mohly být zajímavější akcie v oblasti obnovitelné energie? Slyšel jsem, že některé evropské firmy se chystají na velké expanze a inovace, ale které to jsou? Co takhle podívat se na evropské společnosti zabývající se zdravotní péčí? Je to teď trend, nebo je to jen dočasné? A co když bych chtěl investovat i do akcií menších firem, má to smysl a jaká je tam rizika? Jaký máte názor na investice do dividendových akcií v Evropě, budou i nadále atraktivní možností pro pasivní příjem? Vím, že situace na trhu může být nestabilní, ale jaké strategické kroky bych měl podniknout, abych minimalizoval riziko při investování do evropských akcií? Potřeboval bych také vědět, zda je lepší investovat do jednotlivých akcií, nebo zvolit ETF zaměřené na evropský trh. Které fondy byste doporučili? A co se týče ekonomických faktorů jako inflace nebo úrokové sazby, jak by mohly ovlivnit můj výběr akcií v roce 2025? Všechna tato rozhodnutí si žádají pečlivé zvažování. Můžete mi doporučit konkrétní akcie nebo sektory, které by bylo rozumné sledovat a případně zařadit do svého portfolia?

206 slov
2.1 minut čtení
18. 11. 2021
Nikola Janková
Nikola Janková

Když se zamyslíš nad investicemi do evropských akcií v roce 2025, tak určitě koukni na technologické firmy. Hlavně ty, co se zabývají umělou inteligencí a kybernetickou bezpečností. Taky sektor obnovitelné energie je teď hodně na vzestupu, takže bys měl zvážit firmy jako Siemens nebo Vestas. Zdravotní péče je sice nyní v trendu, ale může to být hodně cyklické, i když biotechnologie se zdají být zajímavé. Co se týče menších firem, tak tam můžeš narazit na velký potenciál, ale taky na vyšší riziko. Můžeš zkusit dividendové akcie, ty jsou fajn pro pasivní příjem a v Evropě máš spoustu solidních jmen. Rozhodně se podívej na ETF, pokud se ti nechce vybírat jednotlivé akcie – je to bezpečnější a diversifikovanější. Ekonomické faktory jako inflace a úrokové sazby budou mít vliv na celkové výnosy, tak buď opatrný. Klidně sleduj fondy jako iShares či Xtrackers, mohly by být dobré pro tvé portfolio.

147 slov
1.5 minut čtení
20. 8. 2024
Šárka Vacková
Šárka Vacková

Jasně, investice do evropských akcií v roce 2025 je zajímavá téma. Myslím, že technologie a obnovitelné zdroje budou hodně růstový sektory, hlavně kvůli zelenýmu přechodu a digitalizaci. Ale nezapomínej na zdravotnický firmy – tam se taky dost inovuje a lidi chtěj kvalitní péči víc než kdy jindy. Menší firmy? Jo, maj potenciál, ale jsou riskantní, tak si dej pozor. Co se týče dividendovejch akcií, ty pořád vypadaj jako slušná volba pro pasivní příjem, ale je dobrý sledovat jejich stabilitu. Místo jednotlivých akcií bych volil ETF – rozložíš riziko a máš lepší přehled. Inflace a úrokový sazby určitě ovlivní trh, takže sleduj ekonomiku. Třeba fondy jako iShares nebo Xtrackers by mohly být fajn volba. Rozhodně doporučuju udělat si vlastní výzkum a diversifikovat portfolio.

122 slov
1.2 minut čtení
23. 10. 2023
Nikola Kuchařová
Nikola Kuchařová