Jak začít investovat do NFT a co by mělo být v mém portfoliu?
Zajímá mě, jak na to vlastně jít, když chci začít investovat do NFT. Je to teď hodně populární téma a já bych rád věděl, kde začít. Kde vůbec hledat ty správné NFT projekty, do kterých bych mohl investovat? Je dobré sledovat nějaké konkrétní platformy, nebo spíš hledat umělce, jejichž práce se mi líbí? Myslím si, že je důležité mít v portfoliu něco různorodého, ale co přesně by tam mělo být? Měly by tam být jen umělecké NFT, nebo je dobré mít i nějaké herní nebo metaverse projekty? Rád bych se dozvěděl o různých strategiích, jak budovat portfolio. Jak to vlastně funguje s tím ukládáním a obchodováním s NFT? Na co si dát pozor? A co třeba likvidita, máte s tím někdo zkušenosti? Jak rychle se dá prodat NFT a je pravda, že ceny mohou hodně kolísat? Je lepší investovat do známějších projektů jako jsou Bored Ape nebo CryptoPunks, nebo jsou i méně známé kousky s potenciálem růstu? Také mě zajímá, jestli je pro začátečníka rozumnější investovat menší částky do více NFT, nebo radši větší do jednoho, který má potenciál. Jaké jsou vaše názory? Jaký je váš příběh s investováním do NFT a co byste poradili někomu, kdo začíná?