Jak začít s nákupem NFT, když vůbec nevím, co to je?
Nedávno jsem se dostal do světa kryptoměn a slyšel jsem o něčem, čemu se říká NFT. Představuje to prý nějaké digitální umění nebo sběratelské kousky, ale upřímně řečeno, vůbec tomu nerozumím. Zajímalo by mě, jak to funguje. Jaký je vůbec rozdíl mezi normálním uměním a tím digitálním? A proč by měl někdo platit velké peníze za něco, co si můžu stáhnout nebo kopírovat? Zkoušel jsem najít nějaké informace a bylo tam spoustu technických detailů o blockchainu, což mi moc nepomohlo. Jak bych měl začít s nákupem NFT? Je potřeba mít nějakou speciální peněženku nebo účet? A co když nevím, jak bezpečně provést transakci? Jak poznám, že je to pravé a ne podvod? Také mě zajímá, jestli existují nějaké tipy na to, na co si dát pozor při výběru NFT. Je lepší zaměřit se na umělce s velkým jménem, nebo je šance najít něco cenného i od méně známých tvůrců? Opravdu bych rád věděl, jak na to krok za krokem. Může mi někdo prosím přiblížit tenhle svět a poradit mi, jak začít bez toho, abych se cítil naprosto ztracený? Děkuji!