Má smysl investovat do solárních akcií?
Zajímalo by mě, jestli si myslíte, že investice do solárních akcií má nějakou budoucnost. V poslední době se hodně mluví o obnovitelných zdrojích energie a konkrétně o sluneční energii, takže mi přijde logické, že by to mohlo být zajímavé místo pro investice. Spousta lidí tvrdí, že by se měly hledat alternativy k tradičním palivům a já se ptám, zda je solární energie na vzestupu také v rámci akciového trhu. Zajímá mě, jaké máte názory na firmy, které se zabývají výrobou solárních panelů, nebo třeba na společnosti zaměřené na technologie pro uchovávání energie. Myslíte si, že je to trend, který bude pokračovat a má potenciál i v dlouhodobém horizontu? Jaká je vaše zkušenost s tímto typem investic? Měli byste doporučit nějaké konkrétní akcie nebo ETF zaměřené na solární sektor? Jaké faktory podle vás ovlivňují ceny těchto akcií a co si myslíte o státní podpoře pro obnovitelné zdroje? Zkrátka, má smysl se do toho pustit už teď, nebo je lepší počkat a sledovat vývoj trhu? Díky za vaše názory!