Měli bychom se bát investovat do NFT?
Nedávno jsem narazil na hodně diskuzí ohledně NFT a začal jsem se ptát, jestli je vůbec rozumné do nich investovat. Všude kolem slyším, jak jsou NFT žhavým tématem, které láká umělce, sběratele, ale i investory. Na druhou stranu, jsou tu varování o tom, jak to může být nebezpečné a jak se trh může rychle změnit. Takže otázka zní: měli bychom mít obavy z investice do NFT? Je to opravdu bezpečný způsob, jak zhodnotit peníze, nebo je to jen bublina, která brzy praskne? A co když se rozhodneme koupit nějaké digitální umění nebo sběratelské kousky? Jak máme vlastně vědět, co má hodnotu a co ne? Trochu mi to připomíná situaci s kryptoměnami na začátku – všichni s tím začínali a dnes je to už tak komplikované. Je například lepší investovat do známějších projektů nebo se riskovat s novými, které teprve přicházejí na scénu? A co říkáte na ty příběhy lidí, kteří prodali své NFT za miliony? Není to spíš náhoda než pravidlo? Jak zjistíme, jestli je náš potenciální nákup správný krok směrem k budování portfolia? Co si myslíte o perspektivách trhu s NFT v nadcházejících letech? Opravdu si můžeme dovolit ignorovat možná rizika, nebo bychom měli být opatrní a spíš se zaměřit na tradičnější investice? Jaký máte názor vy na tuto problematiku?