Jak moc mi ETF fondy pomůžou v diverzifikaci portfolia?
Nedávno jsem se začal zajímat o investování a narazil jsem na téma ETF fondů. Vím, že diverzifikace portfolia je důležitá, aby se snížilo riziko ztrát, ale nejsem si úplně jistý, jak velkou roli v tom hrají právě ETF. Mám pocit, že jsou dost populární a spousta lidí o nich mluví jako o skvělém nástroji pro přístup do různých segmentů trhu bez nutnosti kupovat jednotlivé akcie. Ale jak moc mi vlastně pomůžou? Je to opravdu tak efektivní způsob, jak rozložit riziko mezi různé aktiva, nebo je to spíš jen marketingový trik? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní výhody, které ETF přinášejí oproti tradičním fondům nebo individuálním akciím. Jaké typy ETF byste doporučili pro začátečníka, který ještě nemá moc zkušeností s investováním? Myslíte, že má smysl mít v portfoliu víc než jeden ETF fond, aby se ta diverzifikace ještě zvýšila? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s tímto tématem, protože se snažím udělat chytré rozhodnutí pro své finance a nevím, zda investice do ETF mě posune správným směrem.