Existují bezpečné dluhopisy, co vydrží krizi?
Mám takovou otázku ohledně dluhopisů, protože v poslední době se všude mluví o krizi a inflaci a já se docela bojím, že i moje investice by mohly utrpět. Rád bych věděl, jestli existují nějaké dluhopisy, které by mohly být považovány za bezpečné i v těžkých časech, jako jsou ty, které možná přijdou. Myslím tím něco opravdu stabilního, co by mohlo přežít ekonomické otřesy a případné výkyvy na trhu. Uvažuju třeba o státních dluhopisech, ale nejsou všechny státy stejně důvěryhodné? Jak poznám, které jsou skutečně bezpečné? A co korporátní dluhopisy, mají smysl v takové situaci nebo je to příliš riskantní? Když už investuji do dluhopisů, chci vědět, že se mi investice nepropadne na nulu. Zajímalo by mě také, jestli se liší přístup k investování do dluhopisů v různých zemích nebo regionech. Co si myslíte o diverzifikaci portfolia s těmito nástroji? Mám strach, že bydlím v zemi s nestabilní ekonomikou a tak si říkám, jestli je lepší hledat alternativy jinde. Jaké jsou vaše zkušenosti s dluhopisy během krize? Co byste doporučili někomu, kdo se snaží minimalizovat riziko a ochránit svůj majetek v těchto nejistých časech?