Jaké dluhopisy bych měl kupovat, když je na trhu chaos?
V současné době, kdy trhy zažívají turbulentní období a každý den slýcháme o nových ekonomických výzvách, mě zajímá, jaké dluhopisy by bylo rozumné zařadit do portfolia. Mnoho lidí se teď obává investovat do akcií kvůli volatilitě a neustálým změnám, které ovlivňují ceny. Jaké typy dluhopisů by tedy mohly být v tak chaotickém prostředí bezpečnější volbou? Jsou státní dluhopisy lepší než korporátní, nebo bych měl hledat něco jako municipal bonds? Jak se vlastně vyhnout riziku, když je okolo tolik neznámých? A co třeba dlouhodobé vs. krátkodobé dluhopisy? Je lepší mít peníze v krátkodobých investicích, kde je menší riziko, nebo se pouštět do něčeho s delším horizontem? Jak moc se vůbec vyplatí investice do dluhopisů v těchto podmínkách? Myslíte si, že by mi mohly pomoci i inflační dluhopisy, nebo je to spíš hazard, když inflace stále roste? A co úrokové sazby – jak na ně reagovat při výběru správných dluhopisů? Mám opravdu zvažovat diversifikaci mezi různými typy dluhopisů, nebo je lepší soustředit se jen na jeden typ? Každý má svůj názor a v této situaci je těžké najít jednoznačnou odpověď. Rád bych slyšel zkušenosti ostatních investorů, co fungovalo jim a jak se orientovali v tomto chaotickém období.