Rizika investice do DeFi projektů
Zajímá mě, jaká jsou vlastně rizika, když se rozhodnu investovat do DeFi projektů? Mám pocit, že tyto decentralizované finance jsou hrozně zajímavé a nabízejí spoustu příležitostí, ale slyšel jsem, že s tím může být spousta problémů. Jaké jsou nejčastější úskalí, na které bych měl dávat pozor? Třeba jsem slyšel o tom, že projekty mohou být nebezpečné kvůli hackům nebo zranitelnostem v kódu. Jak to funguje? Je pravda, že je tam i riziko podvodů, nebo tzv. rug pulls? Co to vlastně znamená a jak se tomu vyhnout? Měl bych si důkladně prověřit tým a technologii předtím, než vložím peníze do nějakého projektu? A co likvidita? Může se stát, že i když do něčeho investuji, nebude možné své prostředky rychle vybrat? Mám také pocit, že trh s DeFi je hodně volatilní a já nechci přijít o své peníze jen kvůli špatnému načasování nebo náhlému poklesu ceny tokenů. Jak moc bych měl počítat s tímto rizikem? Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké osvědčené postupy nebo tipy pro bezpečné investování do DeFi, abych minimalizoval svá rizika. Jak se orientovat v té záplavě informací a projektů a na co se při výběru zaměřit? Děkuji za jakékoli rady!