Charts.cz/Fórum/Jaké DeFi platformy jsou nejlepší pro pasivní příjem?

Jaké DeFi platformy jsou nejlepší pro pasivní příjem?

Zajímá mě, jaké jsou nejlepší DeFi platformy pro generování pasivního příjmu. Slyšel jsem, že existuje spousta různých možností, jako jsou likviditní pooly, staking a yield farming, ale nejsem si jistý, co je pro mě to pravé. Mám pár úspor v kryptoměnách a rád bych je nějak zhodnotil, aniž bych musel každou chvíli sledovat trh. Jaké platformy doporučujete pro začátečníky? Myslím tím něco, co není příliš složité na pochopení a zároveň nabízí slušné výnosy. Je dobré se zaměřit na známé projekty, nebo jsou nějaké novější platformy, které stojí za pozornost? A co bezpečnost? Jak se liší úrovně rizika mezi různými DeFi platformami? Rád bych slyšel i vaše osobní zkušenosti a tipy. Děkuji!

111 slov
1.1 minut čtení
26. 5. 2023
Natálie Horová
Natálie Horová

Takže, když chceš pasivní příjem z kryptoměn, tak DeFi je super volba. Začal bych se podívat na známé platformy jako Aave, Curve nebo Uniswap pro likviditní pooly. Staking na Ethereu nebo Binance Smart Chainu je taky ok, tam můžeš bez problémů získat slušné výnosy. Novější projekty jako Convex Finance nebo Yearn.finance můžou nabídnout i zajímavé možnosti, ale tam si dej pozor na to, jak jsou zabezpečené. Hlavně se nenech nalákat na přehnaně vysoké výnosy, často to znamená vyšší riziko. Doporučuji začít s menší částkou a postupně zkoušet víc. A určitě si hledej informace o auditech smart kontraktů, to ti může ušetřit nervy i peníze.

104 slov
1 minut čtení
9. 5. 2024
Stanislav Dobeš
Stanislav Dobeš

Hele, pokud chceš pasivní příjem z DeFi, tak začni s nějakými známějšími platformami, jako je Aave nebo Compound. Ty nabízejí likviditní pooly a staking, což je pro začátečníky celkem easy. V podstatě tam vložíš svoje krypta a oni ti za to dávají úroky. Můžeš taky zkusit Uniswap nebo SushiSwap pro likviditní pooly, ale dej si pozor na impermanent loss.

Pokud se nebojíš novějších projektů, tak zkuz třeba Curve Finance, tam to vypadá dost zajímavě, ale je to trochu risk. Co se týče bezpečnosti, tak radši sleduj auditované projekty a vyhýbej se těm hodně obscurním.

Hlavně si pamatuj, že vyšší výnosy často znamenají vyšší riziko. Takže je dobrý mít nějakou diverzifikaci a neinvestovat všechno do jednoho projektu. A pravidelně kontroluj, co se děje, aspoň jednou za čas. Toť vše!

128 slov
1.3 minut čtení
25. 4. 2024
Martin Špaček
Martin Špaček