Kdy je nejlepší čas nakoupit ETF, aby se vyplatily?
V poslední době hodně přemýšlím o investicích do ETF, ale nevím, kdy je ten pravý čas na nákup. Četl jsem různé názory a rady, ale pořád mi to není úplně jasné. Mám pocit, že ceny se neustále mění a já se snažím najít ten správný okamžik. Myslíte si, že je lepší nakupovat ETF v době, kdy je trh v poklesu, nebo když jsou na vrcholu? A co sezonní trendy, hrají také nějakou roli při rozhodování o tom, kdy investovat? Zajímá mě i to, jestli existují nějaké konkrétní signály nebo ukazatele, které by mohly naznačovat vhodný čas pro nákup. Je důležité sledovat celkovou ekonomickou situaci nebo spíše vycházet z individuálních cílů a strategie? Jaké máte zkušenosti s načasováním nákupu ETF? Zajímalo by mě také, jestli je lepší investovat pravidelně menší částky nebo čekat na větší pokles a investovat najednou. Jsou tu vůbec nějaké osvědčené strategie pro investice do ETF, které byste mi doporučili? Jaký vliv má na rozhodování třeba inflace nebo úrokové sazby? Děkuji za jakékoli názory a rady k tomuto tématu.