Jak fungují NFT a proč bych do nich měl investovat?
V poslední době slyším hodně o NFT, ale vlastně úplně nevím, co to přesně je a jak to funguje. Mohl by mi někdo vysvětlit, co přesně znamená ten pojem NFT a jak se liší od klasických digitálních aktiv? Zajímá mě, jakým způsobem se vlastně tyto tokeny vytvářejí a co znamená, že jsou jedinečné. Existuje nějaký konkrétní postup, jak si NFT koupit, nebo jak se na trhu s nimi obchoduje? Myslím, že už jsem něco zaslechl o tom, že NFT mohou být spojeny s uměním, hudbou nebo dokonce videi – jak to všechno funguje dohromady? A co ta hodnota – proč jsou některé NFT tak drahé a jiné skoro bezcenné? Jak se určuje jejich cena a co je v tom vlastně za hodnotu? Kromě toho bych rád věděl, jestli má smysl investovat do NFT jako do nějaké formy pasivního příjmu nebo je to spíš taková módní vlna, která brzy pomine? Měli byste doporučení pro někoho, kdo by chtěl začít investovat do NFT, ale nemá žádné předchozí zkušenosti? Jaké jsou rizika a na co si dát pozor? Opravdu stojí za to do těchto tokenů investovat nebo je lepší hledat jiné možnosti ve světě financí?