Charts.cz/Fórum/Investice do NFT nebo kryptoměn? Co vybrat?

Investice do NFT nebo kryptoměn? Co vybrat?

Tak si říkám, že by bylo fajn prozkoumat, co je teď lepší investice – jestli se zaměřit na NFT, nebo raději na kryptoměny. Mám pocit, že obě možnosti mají svoje výhody i nevýhody, ale co je teď aktuálně výhodnější? Slyšel jsem, že NFT se stávají čím dál tím víc populárními a že lidé za ně utrácejí obrovské částky, ale pak jsou tu i kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum, které mají svoji historii a už nějakou dobu se na trhu pohybují. Je pravda, že cena některých NFT skáče nahoru a dolů jako na horské dráze, zatímco kryptoměny už mají nějakou stabilitu, i když i tam se může stát cokoliv. Zajímalo by mě, jestli má smysl investovat do NFT jako do umění nebo digitálních sběratelských předmětů, nebo se raději zaměřit na kryptoměny jako dlouhodobou investici s potenciálem růstu. Jak to vidíte vy? Co byste doporučili? Je lepší rozložit investice mezi obě kategorie, nebo se soustředit jen na jednu z nich? Jaké máte zkušenosti s investicemi do NFT a kryptoměn? Odpověděl byste mi, co z toho je podle vás perspektivnější a jak to vnímáte jako investiční příležitost v dnešní době?

187 slov
1.9 minut čtení
25. 7. 2024
Karolína Dubská
Karolína Dubská

Hele, já bych to viděl takhle: NFT jsou teď hodně trendy, ale je v tom taky dost spekulací. Můžeš narazit na nějaký skvělý kousek, ale stejně tak můžeš narazit i na propadák, když se moda změní. Ty ceny u NFT skáčou fakt rychle, takže pokud máš nervy a chceš se přizpůsobovat trhu, tak do toho jdi. Ale jako dlouhodobější investice mi to přijde dost riskantní.

Kryptoměny jako Bitcoin a Ethereum mají už něco za sebou a myslím, že jejich potenciál je větší, hlavně s ohledem na adopci. Samozřejmě, taky tam může být volatilita, ale už teď mají určitou stabilitu a historickou hodnotu. Pokud hledáš něco na delší dobu a chceš mít šanci na růst, kryptoměny by mohly být lepší volba.

Rozložit investice mezi obě kategorie může být rozumné, aspoň neztrácíš všechno na jedné kartě. Každopádně buď opatrný a dělej si pořádný průzkum, než někam nainvestuješ.

143 slov
1.4 minut čtení
11. 6. 2024
Anna Marešová
Anna Marešová

Záleží na tom, co od investování očekáváš. Kryptoměny jako Bitcoin a Ethereum mají už nějakou historii a jsou v podstatě stabilnější než NFT, který jsou spíš na vlně trendu. U NFT můžeš vydělat, ale taky hodně ztratit, protože ceny skáčou a není to tak předvídatelné. Pokud máš rád umění a sběratelství, tak do NFT jdi, ale buď opatrnej. Dlouhodobě bych možná šel radši do kryptoměn, i když tam je taky riziko. Rozložit investice mezi obojí může být rozumný krok, abys měl šanci na růst z obou stran. V dnešní době je to fakt o diversifikaci a sledování trhu.

98 slov
1 minut čtení
26. 9. 2024
Marek Hora
Marek Hora