Charts.cz/Fórum/Jaké kryptoměny mají v roce 2024 největší potenciál pro růst?

Jaké kryptoměny mají v roce 2024 největší potenciál pro růst?

Mám takový dotaz ohledně kryptoměn, protože se zajímám o investice a rád bych věděl, jaké by mohly mít v roce 2024 největší potenciál pro růst. Četl jsem spoustu článků, ale stále mi to přijde jako šedá zóna. Lidé neustále mluví o Bitcoinu a Ethereu, ale co další projekty? Slyšel jsem o některých altcoinech, které prý mají dobré vyhlídky, ale nevím, čemu věřit. Jaké faktory bych měl brát v úvahu, když vybírám kryptoměny pro investice? Měly by mě zajímat nové technologie nebo spíš stabilní projekty? A co NFT - má to vůbec nějaký smysl investovat do něčeho takového? Jaké jsou trendy, které by mohly ovlivnit ceny kryptoměn v příštím roce? Je lepší sázet na známé jména nebo se podívat na nováčení a menší kryptoměny s potencionálem růstu? Pokud máte nějaké tipy nebo osobní zkušenosti, byl bych moc vděčný za jakoukoliv radu. Díky!

141 slov
1.4 minut čtení
2. 9. 2023
Radka Vaníčková
Radka Vaníčková

No jasně, otázka ohledně kryptoměn je teď hodně aktuální. Bitcoin a Ethereum jsou sice stabilní a dost známý, ale rozhodně bys měl koukat i na altcoiny. Třeba Cardano nebo Solana hodně roste a mají solidní technologie. Zajímavé jsou taky projekty jako Avalanche nebo Polkadot - ty se snaží vyřešit škálovatelnost a interoperabilitu.

Když vybíráš kryptoměny, tak se zaměř na projekty, které mají silný tým a nějaký reálný use case. Hodně lidí teď spekuluje o DeFi a NFT, takže sledování trendů může být klíčový. NFT má smysl, pokud tě zajímají umění nebo herní projekty, ale pozor na přehnané hype.

Doporučuji si dávat pozor na novinky, ale ne úplně skákat do prvního altcoinu, co vidíš. Klidně investuj do menších měn, ale udělej si důkladný průzkum. Na trhu je hodně volatilita, takže to chce opatrnost. Celkově bych radil diversifikovat portfolio a nesázet všechno na jednoho koně.

141 slov
1.4 minut čtení
27. 10. 2023
Richard Kopecký
Richard Kopecký

Jo, to je složitá otázka. V roce 2024 se asi hodně mluví o decentralizovaných financích (DeFi) a blockchainových technologiích. Kromě Bitcoinu a Etherea bych se kouknul na Solana, ta má rychlé transakce a fakt zajímavou komunitu. Pak je tu Polkadot, což je projekt, co spojuje různé blockchains, takže má potenciál.

Také bys měl sledovat tokeny spojené s umělou inteligencí a webem 3.0, tam se hodně investuje. Např. Aptos nebo FTX tokeny vypadají slibně, ale je to riziko. Nové technologie jsou důležitý faktor, ale nezapomínej ani na stabilní projekty, které už mají nějakou historii.

NFT? Je to takový dvojsečný meč. Můžeš na tom vydělat, ale taky můžeš prodělat. Záleží na tom, co kupuješ a jestli to má nějakou hodnotu v budoucnu.

Trendů bude víc - regulace mohou ovlivnit trh, stejně jako přijetí kryptoměn velkými firmami. Takže to chce sledovat a být obezřetný. Rozhodně nezapomeň diversifikovat, nevsazuj všechno na jednoho koně! Vždycky je lepší mít mix známých coinů a pár nových projektů.

158 slov
1.6 minut čtení
1. 3. 2024
Milan Vaněk
Milan Vaněk