Jak nastavit stop-loss příkaz na akcie?
Když se rozhodujete investovat do akcií, určitě jste už slyšeli o stop-loss příkazech. Ale jak je vlastně nastavit? Je to něco, co si každý investor musí ujasnit, protože správné nastavení může výrazně ochránit vaše investice. Rád bych se dozvěděl, jaké máte zkušenosti s nastavením stop-lossu. Kde začít? Mám si nejprve zjistit aktuální cenu akcie, nebo se podívat na historické údaje? Jaký procentuální rozdíl od nákupní ceny je rozumný pro stop-loss? Je lepší mít stop-loss příkaz nastavený na pevnou částku, nebo procento z ceny akcie? A co když cena akcie kolísá? Jak to ovlivní můj stop-loss příkaz? Taktéž by mě zajímalo, jestli je možné stop-loss příkaz změnit po jeho nastavení a jestli bych měl sledovat trh pravidelně nebo to nechat na systému. Myslím, že by také bylo dobré vědět, jestli existují nějaké specifické platformy pro obchodování s akciemi, které doporučujete pro snadné nastavení těchto příkazů. Jaké máte tipy na úspěšné používání stop-loss příkazů a co byste poradili začátečníkům? Děkuji za odpovědi!