Charts.cz/Fórum/Kde se dá koupit nejlepší NFT?

Kde se dá koupit nejlepší NFT?

Zajímalo by mě, kde vlastně se dají sehnat ty nejlepší NFT. Vím, že je jich na trhu spousta a některé z nich jsou fakt hodně žádané, ale jak poznat, které jsou ty pravé? Myslím, že bych chtěl začít investovat do digitálních umění, ale jsem trošku zmatený tím, kde vůbec hledat. Slyšel jsem o různých platformách jako OpenSea nebo Rarible, ale je tam nějaký konkrétní tip, kde se dají najít skutečně kvalitní kousky? A co třeba nějaké aukce nebo speciální trhy zaměřené na NFT? Zajímalo by mě také, jaké faktory vlastně ovlivňují cenu těchto digitálních tokenů. Je to jen o autorovi nebo má i jinou hodnotu? A co když narazím na něco, co vypadá zajímavě, ale nemám vůbec žádné zkušenosti? Jak se vyvarovat podvodům a špatným investicím v tomhle světě plném digitálních umění a tokenů? Budu rád za jakékoliv rady a tipy od vás, kdo už máte s NFT nějaké zkušenosti. Díky moc!

152 slov
1.5 minut čtení
29. 10. 2020
Eva Hladíková
Eva Hladíková

Když chceš najít nejlepší NFT, tak určitě začni na platformách jako OpenSea nebo Rarible, to jsou asi největší trhy. Kvalitní kousky často najdeš taky na specializovaných aukcích jako Nifty Gateway nebo Foundation. Tady se občas objevují exkluzivní umění od známých autorů, což může být dobrá investice. Sleduj, co je populární, a zkus se podívat na trendy - nějaký umělec nebo projekt může mít rychle vzrůstající hodnotu.

Cenu NFT ovlivňuje spousta faktorů, jako je autor, unikátnost, poptávka nebo třeba historie prodeje. Měj na paměti, že to není jen o vzhledu díla, ale i o tom, kdo to vytvořil a kolik lidí to chce.

Pokud nemáš zkušenosti, tak doporučuji začít s menšími investicemi a pořádně si prozkoumat projekty, než do toho skočíš po hlavě. Podvodům se vyhneš tím, že prověříš originálnost a historii tokenu. Vždycky si zkontroluj, kdo je tvůrcem a co o něm víš. V tomhle světě je lepší být opatrný a radši se učit než hned investovat velké částky.

158 slov
1.6 minut čtení
10. 8. 2024
Jaroslav Trnka
Jaroslav Trnka

Když jde o nákup NFT, tak začít na platformách jako OpenSea nebo Rarible je určitě dobrý krok. Tyhle místa mají obrovský výběr, ale je dobrý se zaměřit na konkrétní projekty nebo umělce, kteří už něco dokázali. Sleduj trendy na sociálních sítích, třeba Twitter nebo Discord, kde se hodně diskutuje o novinkách a zajímavých kolekcích.

Co se týče hodnoty, tak určitě platí, že známější autoři a limited edice mají větší šanci na růst ceny. Ale taky koukej na komunitu kolem toho NFT – čím víc lidí to zajímá, tím líp.

A jak se vyhnout podvodům? No, asi nejlepší je si vždycky ověřit, kdo stojí za projektem a jaký má background. Zkus si projít recenze a popis projektu. A když narazíš na něco lákavého bez pořádných informací, tak radši zůstaň skeptický. Když nemáš zkušenosti, klidně začni s menšími investicemi, abys získal cit pro trh.

Budoucí trendy jsou těžko předvídatelný, ale pokud budeš sledovat komunitu a vývoj, měl bys být v obraze.

159 slov
1.6 minut čtení
16. 7. 2024
Roman Kroupa
Roman Kroupa