Co dělá DeFi riskantním? Jak se můžu chránit?
Mám na srdci otázku ohledně decentralizovaných financí, protože slyším čím dál víc o DeFi a jeho potenciálu, ale zároveň mě to dost děsí. Co vlastně dělá DeFi tak riskantním? Je to jen hype, nebo se za tím skrývá něco vážného? Vím, že mám být opatrný, ale co všechno bych měl zvážit, abych se vyhnul ztrátám? Slyšel jsem o různých podvodech a hackerských útocích, ale je to opravdu tak vážné? Jak moc se mohu spolehnout na smart kontrakty a jaké jsou běžné chyby, které lidé dělají? Zajímalo by mě také, jaké strategie mohou pomoci minimalizovat riziko při investování do DeFi projektů. Měli bychom vůbec brát v úvahu volatility kryptoměn, nebo to je součást hry? A co třeba diversifikace – má smysl rozložit investice napříč různými DeFi platformami, nebo to situaci spíše zhoršuje? Není to paradoxní, že i když je DeFi přístupné komukoli, může to být právě ta otevřenost, která přináší tolik nebezpečí? Chtěl bych se dozvědět více o tom, jak se orientovat ve světě DeFi a zároveň se chránit před potenciálními katastrofami. Jaké jsou nejlepší praktiky pro nováčka v tomto oboru? Je tu někdo, kdo má osobní zkušenosti a může sdílet rady, jak se vyhnout problémům a cítit se bezpečněji při investování do těchto decentralizovaných platforem?