Jak se vyhnout ztrátám v DeFi? Mohu se nějak jistit?
Zajímalo by mě, jak vlastně můžu minimalizovat rizika spojená s investicemi do DeFi. Často slýchám o tom, jak jsou decentralizované finance skvělou příležitostí, ale zároveň slyším i varování před obrovskými ztrátami a podvody. Je tu tolik různých protokolů a projektů, že je těžké se v tom všem vyznat. Mám pocit, že někdy stačí chvilka nepozornosti a člověk může přijít o hodně. Existují nějaké konkrétní strategie nebo tipy, které bych mohl použít, abych se vyhnul ztrátám? Jak zjistím, které projekty jsou důvěryhodné a které naopak mohou být riskantní? Mohl by mi někdo poradit, jestli je dobré mít diverzifikované portfolio v DeFi, nebo raději investovat do jednoho projektu? A co třeba využití pojistných produktů v DeFi? Je to něco, co bych měl zvažovat? Jak vlastně funguje pojištění v tomto prostoru? Nebo existují jiné způsoby hedgingu, které by mohly pomoci ochránit moje investice? Co když se trh otočí a já nebudu mít žádnou ochranu? Jaké jsou nejčastější chyby, kterých bych se měl vyvarovat? Je tu také faktor volatility – jak se s ním dá pracovat? Myslíte si, že je lepší investovat do stabilních coinů nebo riskovat s altcoiny? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, kteří už mají nějaké ty zkušenosti s DeFi a ví, co funguje. Jaký je váš pohled na tento svět a co byste doporučili začátečníkům?